Uutinen Edustus

(26.06.2008)

AC Oulun reilu viikon mittainen kesäloma päättyi torstaina iltapäivällä, kun joukkue palasi harjoituskentälle.

AC Oulun valmistautuminen edessä oleviin koitoksiin alkoi loman jälkeen Heinäpään nurmikentältä, jossa joukkue harjoittelee koko loppuviikon ajan. Syy tähän on selvä: seuraava ottelu pelataan maanantaina Tampereella, Tammelan luonnonnurmella TPV:n vieraana.

– Joukkueella on takana kahdeksan päivän kunnollinen loma. Nyt sitten harjoittelemme kaikki treenimme ennen TPV-ottelua Heinäpäässä. Ensin vedetään kaksi päivää kovempaa, sitten lauantaina pelataan puolikas harjoitusottelu OLS:aa vastaan ja sunnuntaina on vielä erikoistilanneharjoitus. Maanantaina lähdemme aikaisin kohti Tamperetta, kertoo EM-kisojen kommentaattoritehtävistä torstaina Ouluun palannut päävalmentaja Juha Malinen.AC Oulu pääsee jatkamaan kauttaan mukavista asemista, sillä sarjataulukosta oululaiset löytyvät kakkossijalta kaksi pistettä kärkiryhmä Viikinkien takaa. Heinäkuun loppuun mennessä edessä on yhteensä kuusi ottelua, joiden jälkeen sarja on jo tasan puolivälissä.

– Kaksi seuraavaa ottelua kuuluvat vielä edelliseen tavoitteeseemme, joka oli siis olla kuuden parhaan joukossa kymmenen kierroksen jälkeen. Ja sen tavoitteen toteutuminenhan on jo varmistunut. Näiden kahden ottelun jälkeen katsotaan sitten uudelleen tilannetta, että pystytäänkö tiivistämään sijoitustavoitetta, Malinen linjaa.

– Heinäkuussa on joka tapauksessa edessä upeita pelejä, sillä pelaamme kotona paikallispelit Kemiä ja Torniota vastaan sekä lisäksi kärkiottelun Viikinkejä vastaan. Nämä ottelut tuovat takuulla oululaisyleisölle hienoja pelejä, korostaa Malinen.

Maanantain TPV-otteluun AC Oulu joutuu ilman kahta keskikentän tärkeää miestä, kun Veli-Pekka Nurmi ja Iyam Friday kärsivät yhden ottelun pelikieltonsa. Edellä mainittu huippukamppailu Viikinkejä vastaan on puolestaan edessä ensi viikon lauantaina (5.7.) Castrenissa.

(Toimitus)