Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin tiistaina. Kokous vahvisti tilinpäätöksen ajalta 1.12.2014 – 30.11.2015, joka painui tappiolle 6 581,22 euroa.

Edellisen tilikauden 1 674,28 euron voitto muuttui siis piirun verran tappiolliseksi. Yhtiön liikevaihto putosi 413 000 eurosta 404 000 euroon, mutta liiketoiminnan muut tuotot puolestaan nousivat reilut 30 000 eurolla.

Yhtiön kaikki henkilöstökulut sivukuluineen nousivat 210 000 eurosta 245 000 euroon.

– Tietysti täysin tyytyväinen tulokseen ei voi olla, koska viivan alle pitäisi aina jäädä jotain. Jos tappion laittaa mittakaavaan, niin voidaan ajatella että yksi hyvä loppukauden kotiottelu olisi kääntänyt tappion voitoksi. Jossittelu ei kuitenkaan lukujen kohdalla toimi, vaan töitä pitää tehdä enemmän, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen toteaa.

– Seuran kannalta haasteellisinta ovat takavuosien rasitteet, jotka pitävät kassan tiukilla. Kärsivällisyydellä, järkevillä toimenpiteillä ja myötämielisyydellä olemme kuitenkin selvinneet vaikeimpien aikojen ylitse ja siitä tietysti iso kiitos kaikille mukana oleville, Meriläinen jatkaa.

– Elämään ja urheiluun kuuluvat riskit, mutta tässä seurassa niitä ei voi vanhaan malliin ottaa. On selvää, että jokainen pelimerkki mietitään kahteen kertaan – silloin on edessä kompromissejä. Tiedämme, että vuosien saatossa tässä sarjassa on tehty kuusinumeroisia nousuja Veikkausliigaan – siihen meillä ei ole varaa, joten suhteellisuus on hyvä säilyttää. Siitä olemme ylpeitä, että viime vuosina toiminta on itsessään elättänyt itsensä – kiitos kuuluu jokaiselle yhteistyökumppanille ja ihmiselle, joka meitä tukee toiminnallisesti tai rahallisesti, Meriläinen päättää.