Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n uusi suuromistaja ja hallituksen jäsen on oululainen Marko Hiltunen.

AC Oulu Oy:n 26.10.2017 pidetty ylimääräinen yhtiökokous päätti järjestää suunnatun osakeannin. Osakeannissa Marko Hiltuselle tarjottiin merkittäväksi uusia osakkeita. Samalla yhtiökokous päätti valita Hiltusen yhtiön hallitukseen.

27-vuotias Hiltunen nousi AC Oulu Oy:n suurimmaksi yksityiseksi omistajaksi. Yhtiön puheenjohtaja Arto Oja nousee suurimmaksi omistajaksi, mikäli yritysten omistukset lasketaan mukaan.

Tuleva kauppatieteiden maisteri haluaa olla kehittämässä AC Oulua kohti Suomen terävintä kärkeä.

– Otin yhteyttä seurajohtoon ja aika nopeasti palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Olen seurannut AC Oulua jo pidemmän aikaa ja seurassa on hyvää tekemistä. Tunnen myös seuran vaikeimpia aikoja ja minun osaaminen keskittyy erityisesti talouteen ja sijoittamiseen – seuraavaksi yritämme löytää uusia tulovirtoja urheilun ulkopuolelta, Hiltunen taustoittaa.

AC Oulun seurajohdossa ollaan tapahtuneesta iloisia.

– Tuntuu mukavalta, kun seuran työtä arvostetaan. Suomalainen urheilubisnes on todella haastavaa ja tulee sitä varmasti myös olemaan. Marko tuo meidän hallitukseen lisää osaamista ja toivottavasti meidän suunnitelmat liiketoimintamalleista saadaan maaliin saakka. Ei tässä mitään Roomaa olla rakentamassa, mutta ensimmäinen askel olisi toiveissa ottaa. Näitä malleja on pyöritelty jo pitkään mutta monesta syystä johtuen, valmista ei ole toistaiseksi tullut. Haalarit päällä ja hanskat kädessä mennään ja yritetään kehittää seuraa jokaisella osa-alueella, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo.