Uutinen Edustus

AC Oulun taakse perustetun osakeyhtiön hallituksen nimilista on kokonaisuudessaan todella vakuuttavaa luettavaa. Seuran uusi hallitus omaa vähintäänkin kiitettävästi liike-elämän tuntemusta sekä suhteita yhteistyökumppaneihin.

Uudessa toimintamallissa AC Oulun urheilullinen menestys siirtyy entistä enemmän päävalmentaja Juha Malisen sekä urheilutoimenjohtaja Mika Nurmelan harteille. Hallituksen jäsenet omaavat pitkän penkkiurheilukokemuksen sekä rakkauden jalkapalloa kohtaan.

– Tietotaitoa siirtyy totta kai myös ry:n puolelta, sillä keskustelemme päivittäin asioista ja yhteistyö heidän kanssaan pelaa hyvin, AC Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teijo Hildén sanoo.

Osakeyhtiön hallituksen suurin tehtävä onkin luoda Ouluun sellaiset puitteet, joilla päävalmentaja Malisen joukkue nousee maan korkeimmalle sarjatasolle – ja myös vakiinnuttaa asemansa siellä. Yhtiön toimitusjohtaja Harri Kynnöksen mukaan ensi kesän selkeä tavoite on liiganousu.

– Osakeyhtiön perustavoite on ennen kaikkea olla taloudellisesti kannattava, Kynnös korostaa.

AC Oulu Oy:n taustalla on yhteensä noin nelisenkymmentä osakkeenomistajaa. Suurin osa näistä on yksityishenkilöitä, mutta joukkoon mahtuu myös muutamia yrityksiä. Osakeyhtiön pohja on tarkkaan valmisteltu ja lopullisia päätöksiä odotellaan niin Palloliiton kuin RATA:n suunnalta lähiviikkojen aikana.

Osakeyhtiölle pohjan luonut Oulun Edustusjalkapallo AC Oulu ry jatkaa myös edelleen toimintaansa. Ry hallitsee yhä AC Oulun sarjapaikkaa miesten Ykkösessä, mutta kilpailutoiminta on siirretty viiden vuoden sopimuksella Oy:lle. Asia on parhaillaan Palloliiton lakimiehen Petri Heikkisen käsittelyssä ja lopullinen päätös on luvassa Palloliiton seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Oulun Edustusjalkapallo ry:n kautta uudelle osakeyhtiölle siirtyvät siis kaikki pelaajasopimukset sekä jo tehdyt yhteistyösopimukset.

– Osakeyhtiö ottaa vastuun jalkapallotoiminnasta sekä sen eteenpäinviemisestä, Kynnös kertoo.

Osakeyhtiö aloittaa AC Oulun nostamisen pääsarjaan täysin puhtaalta pöydältä. Yhtiöllä ei ole mitään rasitteita allaan ja uuden rakentaminen päästään aloittamaan näin ollen nollapisteestä.

– Olemme täysin rasitteettomia. Ry vastaa omista maksuistaan, mikäli niitä on. Pääsemme aloittamaan huipputilanteesta, puheenjohtaja Hildén täsmentää.

AC Oululla on tällä 18 pelaajasopimusta, ja listaan on odotettavissa yksi sopimus lisää tämän viikon aikana. Kehitys on mennyt roimasti eteenpäin, sillä tasan vuosi tähän aikaan sopimuksia oli puolet vähemmän.

– Tämä hallitus on seuralle suuri vahvuus. Olen ollut 20 vuotta eri seuroissa ja tämä nimilista kestää vertailun mihin tahansa, päävalmentaja Malinen vakuuttaa.

Uuden hallituksen myötä AC Oulu Oy:n taustahenkilöt ovat siis selvillä. Yksi avaintehtävä on kuitenkin vielä auki.

– Haemme osaavaa ja tekevää myyntipäällikköä, Kynnös viestittää.