Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n kuusi hallituksen jäsentä haluaa antaa vastineensa mediassa olevaan uutisointiin koskien Rami Jaberin rikosepäilyjä.

Ensimmäiseksi haluamme korostaa, että uutisissa olevat epäilyt kohdistuvat yksityishenkilö Rami Jaberiin, eivät millään muotoa AC Oulun toimintaan.

Rami Jaber osti AC Oulu Oy:n osakkeita ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksellä 25.11.2015. Osakemerkintä astui voimaan, kun Jaber maksoi osakkeet. Samassa yhteydessä Jaber valittiin yhtiön hallitukseen. Tässä vaiheessa hänen taustoistaan ei yhtiön selvityksissä löytynyt moitteita.

AC Oulu Oy:n omistaa 290 osakkeenomistajaa. AC Oulun hallituksessa istuu tällä hetkellä Arto Oja (pj.), Ilkka Kalermo, Paavo Karjalainen, Timo Kalermo, Sami Leikas ja Marko Hiltunen. Jaber on tällä päivämäärällä edelleen hallituksen seitsemäs jäsen. Hän on hallituskausiensa aikana osallistunut vain yhteen AC Oulu Oy:n kokoukseen, joka oli hallituksen kokous tammikuussa 2016. Ajatuksena oli, että Jaber toisi AC Oulun hallitukseen markkinointiosaamista, mutta hän ei ole ehtinyt tai halunnut osallistua aktiivisesti seuran toimintaan.

AC Oulu Oy:n muut hallituksen jäsenet ovat ottaneet Jaberin rikosepäilyt vastaan erittäin vakavasti. Hallitus on tutustunut osakeyhtiölakiin lakimiehen avustuksella ja todennut, että yhtiön hallituksen valitsee ja erottaa yhtiökokous. AC Oulun seuraava yhtiökokous kutsutaan koolle välittömästi, kun yhtiön tilinpäätös valmistuu. Tässä kokouksessa tullaan siis valitsemaan yhtiölle uusi hallitus. Arvion mukaan tilinpäätös valmistuu kahden viikon kuluessa.

Itsestäänselvyys on, että Rami Jaber ei tule jatkamaan AC Oulu Oy:n hallituksessa riippumatta rikostutkinnan tuloksista.

Oulussa 28.3.2018

Arto Oja
Paavo Karjalainen
Ilkka Kalermo
Timo Kalermo
Sami Leikas
Marko Hiltunen