Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin tiistaina 8.5. Allin Matalassa. Yhtiökokous valitsi uuden hallituksen, jonka puheenjohtajaksi nousee Ville Puukka. Yhtiökokous vahvisti myös tilinpäätöksen kaudelta 2017, joka päätyi tappiolliseksi 22 490,85 euroa.

AC Oulu Oy:n hallituksen jäsenmäärä nousee peräti yhdeksään. Puukan lisäksi uusina jäseninä hallituksessa nähdään rakennusliike PEAB:n aluejohtaja Seppo Klemettilä sekä yrittäjä Ilkka Matila. Hallituksessa jatkavat entuudestaan tutut Arto Oja, Ilkka Kalermo, Paavo Karjalainen, Timo Kalermo, Marko Hiltunen ja Sami Leikas.

Ortopedi Puukka on toiminut seuran taustalla erityisesti lääkärin roolissa, mutta viime vuosina asteittain seurajohdon apuna myös muissa tehtävissä. Klemettilä hyppää mukaan hallitustyöskentelyyn tyytyväisen yhteistyökumppanin roolista. Fysioterapeutti Matila on toiminut Juha Malisen ja Rauno Ojasen aikana AC Oulun valmennusryhmässä valmentajana ja fysioterapeuttina.

PLC:n toimistusjohtaja Arto Oja toimi yhtiön puheenjohtajana kahteen eri otteeseen yhteensä lähes kymmenen vuoden ajan. Oja jatkaa hallituksessa varapuheenjohtajana. Juoksija-lehden perustaja Ilkka Kalermo, arkkitehti Paavo Karjalainen ja rehtori Timo Kalermo ovat kuuluneet laivastonsinisten hallitukseen kaudesta 2011 lähtien. Kannattajien jäsen Sami Leikas liittyi hallitukseen vuosi sitten ja seuran suurin henkilöomistaja Marko Hiltunen viime syksynä järjestetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

– Olen ollut seuran tai oikeastaan joukkueen toiminnassa mukana pitkään, mutta nyt edessä on harppaus hallituksen puheenjohtajaksi asti. Olen kiitollinen luottamuksesta ja pyrin tietysti olemaan sen arvoinen. Edessä on paljon keskusteluja ja töitä – tärkeää on löytää jokaiselle hallituksen jäsenelle oma rooli kokonaisuudessa, Puukka avaa suunnitelmia.

– Puheenjohtajakausia ehti tulla vyölle jo tarpeeksi, joten on kiva antaa kapula seuraavalle eli Villelle. Hallitus oli laihoina vuosina vain neljän jäsenen kokoinen konklaavi, joten eteenpäin on menty kovasti. Seurassa on tapahtunut paljon oikeita asioita, mutta toki paljon on vielä tehtävää, Arto Oja pohtii.

Yhtiökokous vahvisti myös AC Oulun Oy:n tilinpäätöksen kaudelta 1.12.2016-31.11.2017. Tulos painui pakkaselle22 490,85 euroa. Liikevaihtoa kertyi noin 430 000 euroa.

– Tulos on tietysti pettymys, koska tarkoitus oli ja on tehdä voittoa. Suurin yksittäinen syy maltilliseen tappioon on olemattomat ottelutuotot loppukauden peleistä. Tämä kertoo siitä, että niiden varaan ei voi eikä kannata rakentaa liian suuria toiveita – hyvät ottelutuotot pitäisi olla nimenomaan sitä kivaa ”plussaa”. Myös investoinnit uusiin liiketoimintoihin aloitettiin menneen tilikauden puolella. Kuluvalle tilikaudelle etumerkki on tarkoitus vaihtaa – siihen olisin tyytyväinen, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo.