Uutinen Edustus

AC Oulu haluaa osoittaa tukensa Opetusministeriön rajuista rahoitusleikkauksista kärsivälle OSAO:lle ja OSEKK:lle.

AC Oulun pitkäaikainen yhteistyökumppani Oulun seudun ammattiopisto ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymä kokivat vuoden 2017 alussa kovia iskuja – Opetusministeriön leikkaukset koulutusrahoista uhkaavat vielä Oulun seudulta opiskelupaikan 1000 nuorelta.

11 miljoonan euron leikkauksen vaikutukset eivät koske paitsi opiskelijoita eli tulevaisuutemme rakentajia, vaan myös OSAO:n ja OSEKK:n henkilökuntaa. Oulun seudun ammattiopisto toimii Suomen lapsirikkaimmalla alueella tarjoten vetovoimaista ammatillista koulutusta 100% täyttöasteella.

– AC Oulun mielestä laajalla opiskeluvalikoimalla on keskeinen rooli Oulun alueen ja koko Suomen kehittymisessä sekä paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Tämä päätös ei tue lainkaan tätä ajatusmaailmaa. Toivomme, että päätös on vielä nujerrettavissa. OSAO ja OSEKK ovat toimineet useiden vuosien ajan meidän yhteistyökumppanina ja myös taloudellisena tukena. Nyt me haluamme osoittaa

vastavuoroisuutta ja tukea heitä näillä meidän vähäisillä resursseilla. OSAO tulee näkyy ja kuuluu AC Oulun kautta myös kaudella 2017. Se on vähintä mitä voimme tehdä, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo.