Uutinen Edustus

AC Oulu pelaa kauden 2012 ensimmäiset täysimittaiset harjoitusottelunsa tulevana viikonloppuna Pietarsaaressa Jaron järjestämässä Tammiturnauksessa. Neljän joukkueen turnaukseen osallistuvat AC Oulun lisäksi kotijoukkue Jaro, SJK sekä Stahre Akatemia.

Joukkue suuntaa Pietarsaareen perjantaina ja klo 20:00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Stahre Akatemia. Toinen ottelupari on Jaro-SJK ja otteluparien voittajat ja häviäjät pelaavat lauantaina sijoitusottelut.

– Tämä on ensimmäinen tuntuma uudelle joukkueelle. Harjoituksissa on ollut valtavasti intoa ja olemme tehneet asioita hyvällä tasolla. Joukkueessa on muutama erittäin kokenut pelaaja, mutta muuten se on nuori. Se on täynä oululaisuutta, mikä on heijastunut erittäin positiivisella tavalla hyvänä joukkuehenkenä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen alustaa tulevia otteluita.

– Perjantain ottelussa meitä vastaan asettuva Stahre Akatemia on Turun Interin entisen päävalmentaja Jan Stahren Tukholmaan perustama pelaajaklinikka, joka tarjoaa kuntoutuksen alaisille ja sopimuksettomille pelaajille näyttöpaikkoja. Pelaajalistalta löytyy mm. oululaisille tuttu Ryan Botha, joka etsii seuraa Euroopasta. Heidän yhteispelinsä on tuskin hiottua, mutta yksilötaitoa löytyy taatusti.

– Lauantaina kohtaamme Jaron tai SJK:n, jotka molemmat ovat mielenkiintoisia joukkueita ja hyviä vastustajia. Molempia vastaan pääsemme varmasti mittaamaan tämänhetkisen tasomme. Nuoresta joukkueesta huolimatta lähdemme pelaamaan aktiivista jalkapalloa ja toivottavasti onnistumme kehittämään peliämme ja jatkamaan nuorten esiinmarssia, Malinen jatkaa.

Joukkueen vahvuudesta puuttuvat loukkaantumisista kärsivät Janne Hietanen, Juha Majava ja Juuso Majava. Kaikki pelaajat ovat olleet harjoituksissa mukana, mutta tässä vaiheessa vuotta ei oteta riskejä pelaamisen suhteen.