Uutinen Edustus

AC Oulu ja OLS löivät viime kauden päätteeksi hynttyyt yhteen Kakkosen joukkueen osalta. Sarjapaikka säilyi Oulun Luistinseuran nimissä, mutta päivittäistä toimintaa pyörittää ja organisoi AC Oulu. Nuori joukkue aloittaa Kakkosen kautensa perjantaina paikallisottelulla Herculesia vastaan. Kaleva näyttää ottelun suorana klo 19.00 alkaen.

Reservijoukkue pelaa siis edustusjoukkuetta kaksi sarjaporrasta alempana Kakkosen C-lohkossa. AC Oulun ja OLS:n tiivis yhteistyö on kehittynyt entisestään viimeisten vuosien aikana ja reservijoukkueeseen panostaminen on tästä yksi konkreettinen esimerkki.

Reservijoukkueen talvikausi alkoi joukkueen kasaamisella, jota johtivat joukkueen päävalmentaja Rauno Ojanen ja urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen. Kantavana ajatuksena on kasata joukkue alueen nuorista lahjakkuuksista, joilla on kovat tavoitteet jalkapallon suhteen. Joukkue kaipaa myös muutamia kokeneempia pelaajia, jotka nostavat tekemisen tasoa harjoituksissa ja peleissä. Yhteistyö seuran edustusjoukkueen ja B-junioreiden kanssa on luonnollisesti tiivistä – peleissä nähdäänkin paljon edustusjoukkueen pelaajia.

Joukkue eteni Kakkosen Cupissa ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon voittamalla Herculesin tammikuun lopulla lukemin 2-1. Seuraavalla kierroksella SJK Akatemia oli parempi 5-2-lukemin. Harjoitusotteluissa se otti voitot kahdesti OTP:stä, PonPa:sta ja Hercules U20-joukkueesta. Tasapeliin päädyttiin TP-47:n kanssa ja tappiot koettiin RFA:lle ja Herculesille.

– Korona tietysti sotki ja hankaloitti talven kuvioita, mutta niin se on varmaan ollut kaikilla. Meillä on erittäin nuori joukkue, mutta niin sen kuuluukin olla. Meidän tavoitteena ja tehtävänä on kasvattaa pelaajia kohti edustusjoukkuetta – se vaatii hirveästi töitä, rehellisyyttä ja vaatimustasoa joka ikinen päivä. Me voidaan oikeasti yllättää tässä sarjassa jokainen joukkue, mutta välillä voi tulla tietysti tappion hetkiä, joista pitää vain oppia. On erittäin tärkeää, että nuoret saavat vastuuta ja heidän pitää oppia kantamaan sitä. Jännitys on kova, mutta uskoisin että erittäin sopivasti, reservijoukkueen päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Perjantaina aloitetaan kausi paikallisottelulla. Hercules on sarjan ennakkosuosikkeja, joten heitä on kiva lähteä haastamaan. Joukkueet, pelaajat ja valmentajat ovat toisilleen vähän liiankin tuttuja – toivottavasti tunnetta löytyy ja saadaan hyvä peli aikaiseksi, Ojanen jatkaa sarja-avauksen alla.

Ottelu alkaa siis perjantaina 7.5. klo 19.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta Kaleva LIVE näyttää ottelun suorana tilaajille.

Otteluohjelma>>

Reservijoukkueen otteluihin on vapaa pääsy AC Oulun kausikorteilla.