Uutinen Edustus

AC Oulun tavoitteena on järjestää Ykkösen vähäpäästöisin jalkapallo-ottelu sunnuntaina 9. kesäkuuta. FF Jaroa vastaan pelattavassa ottelussa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota päästöjen minimointiin ja kierrätykseen. Lisäksi yleisölle tullaan tarjoamaan tietoa ympäristöasioista.

AC Oulun arvot ovat vastuullinen, menestyvä, oululainen urheiluseura. Strategian mukaisesti, seuran arvot tulee olla ja näkyä kaikessa tekemisessä. Ympäristöasiat ovat viime vuosina puhuttaneet niin kansainvälisesti, kuin kansallisesti – tästä lähti kypsymään idea Ykkösen vähäpäästöisimmästä ottelusta.

– Puhdas luonto ja terve ympäristö ovat varmasti kaikille mieluisa asia. Itse olen sitä mieltä, että jokainen voi tehdä hyviä ja oikeita valintoja ympäristön eteen. Se ei tarkoita, että kaikkien pitää muuttaa kaikkia tapojaan. Jokaisen ihmisen tai yhteisön pieni teko on aina alku jonkun suuremman – oli kyseessä ympäristöteko tai joku muu hyvä asia. Jos minä tai me ei tehdä, niin kuka tekee, AC Oulu toimitusjohtaja Juho Meriläinen kysyy.

– Ykkösen vähäpäästöisin ottelu sunnuntaina 9.6. tarkoittaa sitä, että tulemme miettimään tarkasti kaikki ottelutapahtumaan liittyvät tekijät ja lähdemme poistamaan sieltä elementtejä, joita ilman pärjätään ja lisäämään niitä elementtejä, jotka auttavat meitä tavoitteessa. Voimme kannustaa ihmisiä tulemaan pyörällä ja saamaan sitä kautta edullisemman lipun tai voimme lisätä huomattavasti jätteiden lajittelua – ideoita otetaan vastaan ja niitä kehitetään koko ajan lisää. Iso tavoite on tehdä tästä standardi kaikkiin otteluihin tulevaisuudessa ja haastamme siksi kaikki Suomen seurat ja lajit mukaan, Meriläinen jatkaa.

Kyseisen ottelun isäntänä toimii AC Oulu yhteistyökumppani Hauru.

– Hauru on vuonna 1957 perustettu oululainen ympäristöhuoltoalan yritys. Puhdas ympäristö on meidän yritykselle suuri arvo ja haluamme toimia edelläkävijänä – siitä esimerkkinä toimii Pohjois-Suomen ainoa biokaasulla toimiva jäteautomme. Olemme vahvasti mukana myös YLE:n I love muovi-kampanjassa. Autolla keräämämme biojäte päätyy lopulta tankkiin samassa paikassa, jonne jätteet toimitamme eli Kiertokaaren alueella. AC Oulun kanssa oli helppoa jatkaa vuosia kestänyttä hyvää yhteistyötä ja tämä ympäristöteema vain lisää sidettä seuraan, Haurun toimitusjohtaja Mikko Hauru kertoo ylpeänä.

Ykkösen vähäpäästöisimmässä ottelussa ovat tällä hetkellä mukana Haurun lisäksi myös Kiertokaari ja Oulun Energia.