Uutinen Edustus

Viikonloppuna Oulussa pelataan taas jalkapalloa, kun helmikuinen Ystävyyskaupunkiturnaus pyörähtää taas käyntiin. AC Oulu ja täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut RoPS kohtaavat perjantaina 18:30 turnauksen avaavassa ottelussa Heinäpään Arina Areenalla.

Joukkueet kohtasivat myös viime helmikuussa samaisessa turnauksessa, jolloin AC Oulu vei ottelun lukemin 3-2 – samaa iloista jalkapalloa toivotaan nähtäväksi tämänkin vuoden pelissä. Ottelu tarjoaa molemmille joukkueille tilaisuuden tason mittaukseen, kun valmistuminen kauteen on jo pitkälle käynnissä. Pohjoisen derby on myös joukkueiden ainoa varma kohtaaminen kuluvana vuonna, ellei Suomen Cupin arvonta toisin päätä.

– Liigajoukkueita vastaan ei ole koskaan liikaa pelejä harjoituskaudella. RoPS oli viime kaudella Ykkösessä ylivoimainen ja luonnollisesti liiganousun myötä he ovat yhä vahvempi joukkue. Tasoamme mitataan jälleen, mutta lähdemme tietysti voittamaan ottelua ja kehittämään edelleen peliämme. Edellisestä harjoitusottelusta jäi mieleen ainoastaan surkea loppu, mutta olemme oikeasti pelanneet hyvää jalkapalloa – nyt sen täytyy kestää 90 minuuttia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Jalkapalloaiheisen viikonlopun potkaisee käyntiin perjantai-aamuna Oulun Business Kitchenin tiloissa FootCoop 2013 – seminaari jossa pohditaan jalkapallon ja bisneksen vuorovaikutusta. Perjantain lisäksi pelataan lauantaina ja sunnuntaina, jolloin mittelevät AC Oulun ja RoPSin lisäksi turnaukseen osallistuvat IFK Luleå, Tervarit, Bodens BK, TP-47 ja Oulun Rotuaarin Pallo.

Toisen ottelunsa AC Oulu pelaa lauantaina 16:00, jolloin vastaan asettuu IFK Luleå Ruotsista.

– Luleån joukkue on minulle henkilökohtaisesti arvoitus, vaikka olemme useana vuonna pelanneet heitä vastaan. Ruotsalaiset joukkueet ovat aina hyvin organisoituja ja pelaajat fyysisesti vahvoja. Painimatseihin ei kannata lähteä, vaan pallon pitää liikkua meille ominaiseen tapaan. Kaksi peliä yhden vuorokauden sisällä tarkoittaa tietysti sitä, että vastuuta jaetaan usean pelaajan kesken, Ojanen esittelee.

Turnauksen koko otteluohjelma on nähtävissä osoitteessa www.footcoop.info. Liput perjantain huippuotteluun maksavat 8 euroa ja lauantain ja sunnuntain päiväliput 5 euroa. Tapahtumassa on myynnissä AC Oulun fanituotteita sekä makkaraa ja virvokkeita. Varaathan käteistä mukaan tapahtumaan. Turnauksen järjestää JS Hercules, joka tarkoittaa sitä että AC Oulun kausikortit eivät oikeuta ilmaiseen sisäänpääsyyn.