Uutinen Edustus

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. AC Oulu liittyi Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan ja on täten mukana taistelussa eriarvoisuutta vastaan.

Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Julistautuminen on myös merkki työntekijöille, työnhakijoille ja asiakkaille siitä, että organisaatio toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

– Meille on tärkeää kantaa oma kortemme kekoon yhteiskunnallisissa asioissa. Tämä kampanja on yksi esimerkki, mutta olemme mukana monessa muussakin tärkeässä asiassa, AC Oulun monitoimimies Juho ”Äffä” Meriläinen kertoo.

AC Oulu haastaa kaikki oululaiset urheiluseurat ja tietysti katsojat mukaan kampanjaan yhdenvertaisuuden puolesta.

Lisätietoja AC Oulun yhteiskuntavastuualueesta löydät täältä.