Uutinen Edustus

Veikkausliiga on arponut Liigacupin finaalin kotijoukkueeksi HJK:n. Näin ollen ottelu tullaan pelaamaan Helsingissä. Mikäli AC Oulu olisi voittanut arvonnan olisi ottelu jouduttu pelaamaan joka tapauksessa Oulun ulkopuolella.

Arpaonni suosi tällä kertaa helsinkiläisiä ja ottelu pelataan HJK:n kotikentällä Helsingissä Bolt-areenalla. Joukkueet käyvät keskustelua ottelun ajankohdasta, joka on joko perjantai 31.3. tai lauantai 1.4.

AC Oulu selvitti viikonloppuna tiensä historiallisesti Liigacupin finaaliin FC Interiä vastaan täydessä Heinäpään Jalkapallohallissa. Tasapeliin 1-1 päättyneen ottelun ratkaisu haettiin rankkareiden kautta, jossa AC Oulu oli 6-5 parempi. Helsinkiläiset klaarasivat tiensä finaaliin myös rankkareiden kautta kaataen välierässä KuPSin.

Laivastonsiniset eivät olisi voineet pelata finaalia Oulussa missään tapauksessa. Liigacupin säännöissä vaaditaan finaalille Veikkausliigan hyväksymää kenttää, jota tähän aikaan vuodesta ei Oulusta löydy.

Kävimme keskustelua ottelun pelipaikasta. Ikävä kyllä Oulusta ei löytynyt kriteerit täyttävää kenttää, joten tarjosimme pelipaikaksi liigalisenssissä varakentäksemme ilmoittamaa Seinäjoen OmaSP-stadionia. Pian tämän jälkeen saimme kuulla, että valitettavasti arpaonni ei suosinut meitä. Veikkausliigan suorittamassa arvonnassa pelipaikaksi oli osunut Helsinki. On surullista, että tässä historiallisessa hetkessä jouduimme edes miettimään kotikentäksi Oulun ulkopuolisia vaihtoehtoja. Tämä vaikeuttaa mahdollisuutta kasvattaa jalkapallokulttuuria Oulussa.

AC Oulun vt. toimitusjohtaja Hanna Väänänen toteaa.

Raatissa on vielä lähes metri lunta eikä Oulussa ole muita kriteerit täyttäviä pelikenttiä, joten täällä on yksinkertaisesti mahdotonta pelata huhtikuun alussa ulkona. AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo vaatiikin vauhtia olosuhteiden saamiseksi kuntoon.

Oulun olosuhteet pelata huipputason jalkapalloa Suomessa ovat luokattomat. Stadionin saaminen kaupunkiin on välttämätöntä, mikäli Oulussa halutaan nostaa lajin tasoa ja toiminnan edellytyksiä.

Kaismo toteaa.

Meillä olisi valmius aloittaa stadionin rakentaminen, mikäli kaavamuutoksesta tehdyt valitukset vedettäisiin pois. Ilman uutta stadionia ollaan vuosia tilanteessa, jossa AC Oulun tärkeimmät pelit ja kauden kotiavaukset joudutaan viemään Seinäjoelle tai Vaasaan.

myös OTC Stadion Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Kaismo jyrähtää.

AC Oululla on mahdollisuus historiansa ensimmäiseen pystiin Liigacupin finaalissa. Parin edellisen kauden ottelut HJK:a vastaan ovat osoittaneet, että Suomen ykkösjoukkue on kaadettavissa ja Laivastonsiniset lähtevät voittamaan koko Liigacupia.

Lisätietoja:
Hanna Väänänen 040 905 0001 [email protected]
Tomi Kaismo 045 670 7600 [email protected]