Uutinen Edustus

AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen täytti helmikuun lopussa 30 vuotta. Seura päätti toteuttaa tempauksen, jossa ”Äffän” synttärilahjarahat ohjataan vähävaraisten jalkapalloharrastusmaksujen tukemiseen.

Seuran 300 euron osuuden päälle, pottii kertyi lopulta komeat 1500 euroa. Junioriseuroille lähetettyyn hakemuspohjaan tuli vastaus kolmelta seuralta (OLS, OTP ja Ajax Sarkkiranta). Näin ollen jokaiselle seuralle lähtee 500 euron tuki, jonka kukin käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

– OLS käyttää tukensa B-junioreiden SM-sarjajoukkueen kustannuksiin. Valtakunnallinen sarja on älyttömän kallis, mutta koko oululaiselle jalkapallolle ehdottoman tärkeä. Kuukausimaksu joukkueella on 300 euron luokkaa, Meriläinen kertoo.

– OTP lupaa ohjata tukensa vähävaraisten perheiden vuosittaiseen seuramaksuun. 500 euron potilla maksaa jo 2-3 lapsen maksut ja se helpottaa tietysti harrastamista kovasti, Meriläinen jatkaa.

– Ajax puolestaan jakaa varat seuran sisäisesti avointen hakemusten perusteella. Tuella voidaan kattaa ikäluokasta ja joukkueesta jopa 30 pelaajan kuukausitasoiset maksut, Meriläinen kertoo.

Hakuprosessin aikana AC Oulu tiedusteli seuroilta keskimääräistä kuukausimaksun suuruutta. Vastausten perusteella voidaan todeta, että jokaisessa seurassa harrastusmaksut pyritään pitämään mahdollisimman alhaalla – ja hyvä niin.

– Jalkapallon vahvuus on aina ollut edulliset harrastusmaksut ja siitä on syytä pitää visusti kiinni. Halusimme kartoittaa seuroilta kysymällä, että missä mennään. Maksuihin vaikuttavat luonnollisesti lukuisat tekijät, mutta kyllä me pohjoisen seurat maksamme kovaa hintaa maantielle. Suomeksi sanottuna pitkät etäisyydet, mitä vanhemmaksi tullaan, nostavat harrastusmaksuja merkittävästi. Myös toiminnan laatu ja laajuus vaikuttaa paljon – mielestäni onkin tärkeää, että jalkapalloa pystyy harrastamaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä. On myös selvää, että esimerkiksi laadukas valmennus maksaa. Ja laatua tarvitsemme, jotta voimme yltää huipulle, Meriläinen pohdiskelee.

AC Oulu ja junioriseurat kiittävät mielettömästä kaikkia tukijoita!