Uutinen Edustus

AC Oulu kohtasi sunnuntaina ensimmäisessä harjoitusottelussa oman reservijoukkueen. Ottelu oli molemmille joukkueille ensimmäinen uudelle kaudella ja tapahtuma oli tärkeä kummallekin joukkueelle. Lopputulos ei yllättänyt ja oli oletuksen mukainen, kun edustusjoukkue voitti ottelun 6-0.

Sunnuntain iltapäivän pelissä Laivastonsiniset kohtasivat oman reservijoukkueensa. Molemmille joukkueille peli oli kauden ensimmäinen ja joukkueet ovat kokeneet uudistuksia niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Edustusjoukkue pelasi keltaisilla paidoilla ja reservi laivastonsinisillä. Peli pelattiin 3x30min pätkissä

Pelin alettua keltapaidat ottivat heti pallonhallinnan itselleen ja reservijoukkue tyytyi puolustamaan alhaalta. Kun peliä oli kerennyt kulua 5 minuuttia, edustuksen Rony Huhtala pääsee kokeilemaan saksipotkua Reservijoukkueen boxista, mutta Arttu Palviainen koppaa yrityksen. Pian tämän jälkeen edari saa kulmapotkun jonka jatkotilanteesta Miika Koskela pukkaa pelin 1-0. Reservin Palviainen nappaa pari hienoa torjuntaa, mutta Rasmus Karjalaisen kova viimeistely etuylänurkkaan on liikaa. Rassen maalilla edari siirtyy 2-0 johtoon. Pian tämän jälkeen Rasse lähettää ulkosyrjällään pallon kohti boxia, joka kimpoaa Lucas Moraisin jalkaan, joka puolestaan viimeistelee tilanteen 3-0 edarille. Tämän jälkeen pidettiin ensimmäinen tauko ja suoritettiin ensimmäiset pelaajavaihdot.

Vaihdosta sisään tullut Yassin Daoussi tekee loistavan liikkeen pystyyn ja antaa laadukkaan syötön myös vaihdosta tulleelle Oskar Dahlforssille, joka pistää tauko tilanteeksi 4-0. Reservijoukkue onnistui ensimmäiselle puoliajalla luomaan pari vaarallista hyökkäystä, joista vaarallisin Eemeli Raittisen pusku boxissa kohti takanurkkaa. Nuutti Kaikkonen on kuitenkin hereillä ja ottaa hienon reaktiotorjunnan. Raittinen esiintyi reservin eduksi ja nappasi muunmuassa peliä avatessa useita pääpalloja omalle joukkueelleen. Reservistä muita onnistujia olivat myös Juuso Polvi ja Santtu Seppänen. 4-0 lukemissa siirrytään viimeiselle jaksolle.

Kolmannelle jaksolle edustus otti heti pallonhallinnan ja iski nopeampaa kiinni tilanteenvaihdoissa. Muutama minuutti kerkeää kulua kolmatta jaksoa, kun Niklas Jokelainen pääsee haaston jälkeen syöttämään boxiin löytäneelle Dahlforssille, joka niittaa tilanteen 5-0. Lopputuloksen 6-0 viimeistelee Daniel Heikkinen Noah Pallaksen syötöstä.

AC Oulun pelit jatkuvat jo ensi viikolla kun vastaan asettuu harjoitusottelussa KuPS.