Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut kolme uutta pelaajasopimusta, kun maalivahti Tommi Lindholm, keskikenttäpelaaja Henry Mäkäräinen ja puolustaja Juho-Matti Heikari raapustivat nimensä paperiin.

Kaikki kolme pelaajaa ovat harjoitelleet ja pelanneet AC Oulun mukana koko juuri päättyneen harjoituskauden. Heikari ja Lindholm olivat AC Oulun harjoitusvahvuudessa osaksi jo kauden 2012 aikana.

Vuonna 1995 syntynyt Tommi Lindholm on vartioinut AC Oulun maalia lähes jokaisessa talven ja kevään harjoitusottelussa. Raamikas nuorukainen onkin kehittynyt valtavin harppauksin, eikä vähiten AC Oulun maalivahtivalmentaja Jani Luukkosen ansiosta. Viime vuonna OLS:n A- ja B-junioreissa pelanneen Lindholmin sopimus pitää raahelaislähtöisen torjujan AC Oulun paidassa aina vuoteen 2016 saakka.

– Tommin käyrä osoittaa lähes pystysuoraan ylöspäin ja hän on saanut talven aikana älyttömän määrän hyviä otteluita, joissa hän on myös onnistunut mainiosti. Hänellä on kaikki edellytykset kansainväliseen huippu-uraan, mutta tie on toki pitkä ja kivinen. Luukkosen Jani on yksi Suomen parhaista maalivahtivalmentajista ja laadukas työ talven aikana näkyy Tommista kilometrin päähän, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu.

Juuri 19-vuotta täyttänyt Mäkäräinen liittyi AC Oulun vahvuuteen marraskuussa alkaneella testijaksolla. ”Heneksi” joukkueen sisällä ristitty keskikentän pohjapelaaja on onnistunut vakuuttamaan seuran 3 vuoden mittaisella sopimuksella. Kajaanissa syntynyt ja Oulunsalossa varttunut nuorukainen on pelannut juniorivuotensa KaPa:ssa, Tervareissa ja OLS:ssa.

– Hene tuli hieman puskista, mutta on pelannut kerrassaan upean talvikauden. Hänellä on jalkapallo selkäytimessä, eikä oikeaa sijoittumista tai ratkaisuja tarvitse miettiä. Kun hänen pelaamista katsoo, se näyttää mukavan rauhalliselta ja kiireettömältä. Suurimmat kehityskohteet ovat fysiikkapuolella, mutta ne tulevat ajan kanssa, Ojanen kommentoi.

Lahtelaislähtöinen vuonna 1991 syntynyt Heikari muutti Ouluun viime syksynä opiskelujensa perässä. Yliopistolla taloustieteitä lukevan ”Juhiksen” ansioluettelosta löytyy muun muassa 11 Veikkausliigaottelua FC Lahden paidasta. Loukkaantumiset ovat hidastaneet Juhiksen viime vuosia, mutta nyt takana on pitkästä aikaa ehjä talvi hyvässä valmennuksessa. Heikarin sopimus kattaa vuoden 2013.

– Juhis on huippu jätkä, joka on päässyt joukkueeseen mainiosti sisään. Opiskelut Oulussa avasivat molemmille osapuolille puitteet sopimukselle ja vastaavia tilauksuuksia olisi mukava löytää myös jatkossa. Juhiksesta huomaa, että hän on pelannut Ykköstä kovempia pelejä urallaan ja nyt kun loukkaantumiset ovat jääneet taakse, hänellä on kaikki edellytykset taistella meillä peliajasta, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela taustoittaa.

Uusien sopimusten myötä AC Oululla on kasassa 19 pelaajasopimusta kaudelle 2013. Lisäksi neuvotteluja käydään muutaman pelaajan kanssa. Sopimuspelaajista Arttu Siira pelaa kauden lainapestillä FC YPa:ssa.