Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta, kun nuorten maajoukkuepelaajat Nestori Kekonen ja Joona Lohela liittyvät Laivastonsinisten vahvuuteen kauden 2023 loppuun saakka ulottuvilla sopimuksilla.

Nestori Kekonen on vuonna 2003 syntynyt monikäyttöinen pelaaja. Hän kuuluu tällä hetkellä jo toista kautta OLS:n B-junioreiden kantaviin voimiin. Viime kaudella Kekonen nähtiin pääasiassa laitapuolustajan tontilla, mutta kuluva sesonki on kulunut pääasiassa keskikentän keskustassa. Kekonen on noussut kauden aikana myös OLS:n edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen.

Joona Lohela on puolestaan vuosikertaa 2004. HauPa:n, Ajax Sarkkirannan ja Tervareiden kautta OLS:aan siirtynyt Lohela pelaa tällä hetkellä niin ikään OLS:n B-junioreissa, ollen ehdottomasti yksi joukkueen luottopelaajista. Topparin tontilla viihtyvä Lohela on todella vahva puolustus- ja hyökkäyssuuntaan.

– Nestori ja Joona ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Heistä molemmista huokuu halu pelata jalkapalloa ja se näkyy jokaisessa harjoituksessa ja ottelussa – he laittavat aina kaiken peliin. Molemmat tietävät mitä urheilijana oleminen vaatii. Paljon on tietysti töitä edessä, mutta molemmat ovat hyvällä tiellä. Pitkät sopimukset osoittavat luottoa molemmin puolin ja tietysti lisää oman kylän poikia joukkueeseen – se kuuluu meidän strategiaan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kertoo.