Uutinen Edustus

Juhannusaattoa edeltäväksi päiväksi saatiin draaman kaarta kun Vaasan Palloseura matkusti Raattiin Suomen Cupin merkeissä. Peli pelattiin aurinkoisessa Juhannussäässä Raatin stadionilla 1300 silmäparin edessä.

Ottelun käynnistyttyä peli alkaa hahmottua saman tein – molemmat joukkueet varjelevat omaa maaliaan hyvin tarkasti ja AC Oululla hienoinen hallinta päällä. Vaasalaisten vaarallisimmat paikat syntyvät Peter Michaelin luomina pääosin – VPS yritti useasti vapauttaa pystysyötöillään nigerialaista maalintekoon. Laivastonsinisten toppariosasto kuitenkin hoiti vaasalaisten vaaran paikat mallikkaasti pois. Vaarallisimmat paikat ensimmäisellä puoliajalle tapahtuukin toisessa päässä, kun AC Oulu onnistuu saamaan pari erikoistilannetta, sekä keskityspalloja boksiin, mutta näistä ei mikään uppoa VPS maalivahti Viscosin selän taakse. AC Oulu joutuu suorittamaan yhden pelaajavaihdon ennen taukoa, kun Maximus Tainio saa ikävän näköisen törmäyksen VPS-pelaajan kanssa. Magnus Breitenmoser tuleekin pikakomennuksella paikkaamaan Maxin paikkaa keskikentälle. Tauolle mennään tasaisissa 0-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla ei vaihtoja alkuun suoriteta ja oululaiset ovat tunnetusti niskan päällä alusta asti. Vaasalaiset onnistuvat terävillä vasta hyökkäyksillä pitämään AC Oulun varpaillaan, kun VPS pyrkii nopeasti kohti maalintekopaikkaa pallon riiston jälkeen.

Lisä ajalla nähdään jo melkein ratkaisu, kun Onni Suutari laukoo pallon VPS-pelaajan käteen ja pallo viedään pisteelle. Rangaistuspotkua asettuu laukaisemaan laivastonsinisten ykkös tykki Ashley Coffey. Coffey napauttaa kovan pilkun ylärimaan, josta pallo pomppaa vielä takaisin peliin. Jatkotilanteesta Coffey saa vielä laukauksen, mutta Viscosi ennättää vielä pallon tielle ja pallo ei päädy maaliin asti. Lisä-ajalla ei enää maaleja nähdä ja seuraavana vuorossa rangaistuspotkukilpailu.

Rangaistuspotkukilpailussa ratkaisu nähdään vasta viimeisessä parissa. Yassin Daoussi oli epäonnistunut viimeisessä yrityksessään ja nyt vaasassa 10 vuotta pelannut Steven Morrisey asettuu tasoittamaan tilannetta. Morrisseyn laukaus lähtee tarkasti, mutta Pyhä Jussi Juhani Pennanen pysäyttää pallon kolmannen kerran, mikä tarkoittaa, että AC Oulu matkaa Suomen Cupissa 8 parhaan joukkoon!