Uutinen Edustus

Jalkapallon Ykköstä pelaava AC Oulu ja koripallon ykkösdivarin A-sarjan aloittava Oulun Ynni ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on luoda koko oululaista urheilua seuraava yleisökunta, jonka mielenkiintona on lajirajat ylittävä urheilutoiminta.

Seurat aloittavat yhteistyön myymällä toistensa lippuja sekä kausikortteja tapahtumissaan ja pitävät toisiaan näkyvillä otteluissaan sekä internetissä. Ynnin kotiotteluissa vierailee AC Oulun pelaajia, jotka ovat haastateltavina peleissä puoliajalla.

Innostus yhteistyöhön lähti molempien seurojen kanssa yhteistyötä tehneen henkilön toimesta. Seurat tarttuivat nopeasti ajatuksesta kiinni. Tavoitteena on kasvattaa yhteistyön muotoja monimuotoisemmiksi huomioiden myös liikuntaa harrastamattomat lapset ja nuoret. Toisena suurena tavoitteena on saada lajirajat rikotuksi niin, että oululainen urheilukansa ryhtyisi aktiivisesti seuraamaan enemmän kuin vain yhtä kahta lajia. Seurojen yhteistyössä huomioidaan muidenkin lajien olemassaolo eikä koeteta kilpailla katsojakunnasta.

– Ynni on tehnyt omalla sarallaan hienoa työtä ja heiltä löytyy meidän tavoin uskollinen kannattajakunta. Tuoreella yhteistyöllä haluamme rikkoa lajirajoja ja olla tukemassa oululaisen urheilukulttuurin vahvistumista. Uskon, että seurayhteistyöllä voidaan pitkäjänteisesti saada paljon positiivista aikaiseksi. AC Oulu haluaa tehdä yhteistyötä Ynnin tavoin myös muiden lajien ja yhteisöjen kanssa, AC Oulun Juho Meriläinen toteaa.


Ynnin peleissä vallitsee parhaimmillaan erittäin kiihkeä tunnelma (Ynnin Facebook)

– Haluamme tehdä yhteistyötä mahdollisimman paljon Oulun alueen urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen kanssa. Esimerkiksi viime kaudella ja tällä kaudella Oulun Lasten ja Nuorten Katutanssin Kannatusyhdistys ry:n tanssijat esiintyivät otteluissamme. Olemme todella tyytyväisiä, että ajatukset yhteistyöstä kohtasivat AC Oulun kanssa, Ynnin Jyri Laakso ylistää.

Seurojen yhteistyön myötä AC Oulu ja Ynni kannustavat muita seuroja löytämään eri lajien parista yhteistyötahoja, ja tätä kautta edesauttaa seurojen näkyvyyttä ja toiminnan runsautta. Leikkisästi Urheilun Suur-Oulu –nimikkeellä etenevä yhteistyön siemen näkyy ensimmäistä kertaa AC Oulun kotiottelussa lauantaina 22.9. FC KooTeePeetä vastaan pelattavassa Ykkösen juhlaottelussa yleisöllä on mahdollisuus ostaa alennushintaisia lippuja YNNIn kotiotteluihin.

AC Oulu-henkiset ihmiset voivat aloittaa tutustumisen Ynnin toimintaan Ynnin verkkosivuilta ja Facebookista!

Urheilu on parasta paikan päällä! Tervetuloa otteluihin.