Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Walter Mooren kanssa.

Moore on vuonna 1984 syntynyt guyanalainen jalkapalloilija, joka on edustanut Suomessa FF Jaroa edellisen kolmen kauden ajan. Kyseessä on siis tuttu pelaaja laivastonsinisten kahdelle muulle Jaro-taustaa omaavalle pelurille eli Alvarado Morinille ja Josue Sotolle. Ensimmäisenä vuotena Pietarsaaressa Moore pelasi Veikkausliigassa 29 ottelua onnistuen maalinteossa kolme kertaa. Jaron tiputtua Ykköseen, Moore jatkoi seurassa luottopelaajana ja esiintymisiä kertyi alemmalla sarjatasolla kahden vuoden aikana yhteensä 47 kappaletta.

Kotimaansa lisäksi Moore on pelannut Trinidad&Tobagon ja Kazakstanin liigoissa. Maajoukkueuransa kokenut laituri on jo lopettanut mutta virallisia maaotteluita ehti kertyä 2004 vuodesta alkaen yli 60 kappaletta ja maaleja näissä peleissä neljä.

Vasenjalkainen pelaaja tuo AC Oulun alakertaan kovuutta ja kokemusta. Jarossa Moore esiintyi vasemmalla laidalla niin puolustavissa kuin hyökkäävissä rooleissa. Moore antaa monipuolisuutensa ansiosta siis myös vaihtoehtoja päävalmentaja Mika Lähderinteelle.

– Walter tuo meidän puolustuslinjaan kokemusta ja laatua. Hän on pelannut Suomessa jo useamman vuoden ja ollut aina isossa roolissa. Kyseessä on erittäin hyvä pallollinen puolustaja ja vasenjalkaisuus tuo luonnollisuutta useaan tilanteeseen, Lähderinne kertoo tyytyväisenä.

Moore on mahdollisesti AC Oulun kokoonpanossa jo lauantaina pelattavassa harjoitusottelussa PS Kemiä vastaan.