Uutinen Edustus

Viime kaudella Ykkösessä mukavasti 12 ottelun kokemuksen keränneen Siiran sopimus ulottuu vuoden 2014 loppuun.

Tuure kuului monen muun AC Oulun nykyisen pelaajan tavoin vuonna 2010 Tervareiden B-nuorten SM-hopeajoukkueeseen. Tästä joukkueesta tie vei kaudeksi 2011 AC Ouluun, jossa terrierimäinen pelaaja keräsi vyölleen siis 12 ensimmäistä Ykkösen ottelua. Lisäksi Tuure haki peliaikaa- ja tuntumaa OLS:n A-junioreiden joukkueesta.

Frank Jonken lähdettyä ennen viime kauden alkua Tuure oli se pelaaja, joka nosti profiiliaan. Hän pääsi pelaamaan ja esitti varsin hyviä otteita. Odotettavissa on, että Tuure jatkaa kehittymistään ja saa yhä enemmän vastuuta tulevalla kaudella, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

– Tuuren sopimus noudattaa valitsemaamme linjaa; haluamme mahdollisimman oululaisen, nälkäisen, kehittyvän joukkueen, johon ihmisten on helppo samaistua. Tuure on taskuraketti, joka ei pelkää mennä lujaa tilanteisiin. Hänellä on kova voitontahto ja lisäksi hän pystyy pelaamaan useampaan pelipaikkaa keskushyökkääjästä puolustavaan keskikenttämieheen, "Nure" jatkaa.

Pasi Moilanen jatkaa joukkueenjohtajana


Moilanen(oik.) tuulettaa derbyvoittoa OPS:sta (kuva: Tapani Pikkarainen)

AC Oulun joukkueenjohtajana jatkaa puolestaan tuttuun tapaan Pasi Moilanen. Jo seitsemättä kauttaan AC Oulussa aloittava Moilanen kuuluu seuran luottohenkilöiden joukkoon. Siviilissä Myllytullin koulun Nuottasaaren yksikön apulaisjohtajan virkaa hoitavan Moilasen jatkosopimus arvostetaan seurassa luonnollisesti erittäin korkealle.

– Pasin kokemus ja ammattitaito joukkueenjohtajan tehtävissä hakee vertaistaan. Erinomainen palaute joukkueen sisältä vuosien varrelta puhuu omaa kieltään. Lisäksi Pasi elää otteluissa tunteella mukana ja kannustaa muita matkalla omalle huipulle. Tietotaito on Pasin kohdalla on kuitenkin se tärkein juttu, AC Oulun toimitusjohtaja Petteri Haapala kertoo.

Siiran sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa yksitoista pelaajasopimusta kaudelle 2012. Moilasen lisäksi AC Oulun taustoilta sopimuksen alaisia ovat päävalmentaja Juha Malinen sekä apuvalmentaja Rauno Ojanen. Neuvottelut kaudelle 2012 ovat hyvässä vauhdissa.