Uutinen Edustus

AC Oulu ja Rauno Ojanen ovat allekirjoittaneet päävalmentajasopimuksen. Sopimus pitää Ojasen laivastonsinisten peräsimessä kauden 2013 ajan, sisältäen lisäksi option kaudesta 2014.

47-vuotias Ojanen on kuulunut AC Oulun valmennusorganisaatioon apuvalmentajan roolissa kaudesta 2011 lähtien. Jo kuluvalla kaudella Ojanen otti päävalmentajan viitan harteilleen Juha Malisen siirryttyä syyskuussa FC Hakan peräsimeen. Luonnollisen jatkumon päätteeksi AC Oulu ja Ojanen löysivät yhteisen sävelen varsin helposti.

– ”Rane” oli luonnollinen valinta päävalmentajaksi. Hän on kunnianhimoinen ja haluaa varmasti kehittyä ja näyttää kyntensä myös päävalmentajana. Suomessa on vain kourallinen valmentajia, jotka ovat meidän peli-, harjoittelu- ja pelaajakasvatusajatuksen ytimessä ja Rane on yksi heistä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Vuonna 1991 Tervarit-junioreissa alkaneella juniorivalmentajaurallaan Ojanen on tehnyt kovaa jälkeä – siitä osoituksena valinta Suomen Palloliiton vuoden juniorivalmentajaksi vuonna 2010.  Vaativaksi valmentajaksi, mutta nöyräksi oppijaksi itseään kuvaileva Ojanen ottaa paikan vastaan innolla ja kovin odotuksin.

– Haluan kehittyä valmentajana ja uskon, että omat rajani eivät ole tulleet vielä vastaan. Aion tuoda joukkueeseen lisää kokonaisvaltaista ja yksilökeskeistä valmentamista. Taktisen, teknisen ja fyysisen harjoittelun rinnalle tuodaan lisää myös henkistä harjoittelua ja valmennusta, Ojanen aloittaa.

– Urheilullisuus ja vaatimustaso tulee korostumaan – nyt joukkueeseen on päässyt liian helpolla ja siellä on myös pysytty liian helpolla. Vaadin pelaajilta paljon, mutta olen vain auttamassa heitä eteenpäin urillaan. Tähän kun lisätään vahva tiimityö pelaajien, taustojen ja seuran kesken, uskon että menestymme hyvin myös joukkueena, Ojanen jatkaa.

– Peliajatus ei tule muuttumaan, mutta tuon mukanani tietysti omat lisämausteet, Ojanen lupaa.

Rauno Ojanen
Syntynyt: 19.3.1965 Helsinki
Valmentajatutkinto: UEFA:n A-lisenssi ja Valmentajan ammattitutkinto VAT
Perhe: Puoliso, kaksi lukioikäistä lasta ja kolme koiraa
Harrastukset: Ravit, kortinpeluu ja jalkapallo monessa eri muodossa
Motto: ”Vaikka tietäisin, että maailmanloppu tulee huomenna, istuttaisin silti tänään omenapuun taimen”