Uutinen Edustus

AC Oulu ja Kakkoseen noussut Oulun Luistinseura ovat solmineet ensi kautta koskevan farmisopimuksen.

Farmisopimuksen myötä seurojen välinen yhteistyö tiivistyy entisestään – esimerkiksi pelaajien siirtyminen seurojen välillä on nopeutuu. Molemmat seurat korostavat koko oululaisen jalkapallon yhteistyötä ja pelaajakehitystä.

– Kokonaisuuden kannalta tämä sopimus on erittäin tärkeä asia. Pelaajien nopea liikuttelu mahdollistaa etenkin nuorien pelaajien kehittymisen, koska peliaikaa on aiempaa helpommin saatavilla. Myös esimerkiksi loukkaantumisista kuntoutuvat pelaajat voivat hakea tuntumaan Kakkosen peleistä. Uskomme myös, että OLS:n pelaajat voivat ottaa nopeasti kehitysaskeita ja farmisopimuksen myötä olla meidän käytettävissä – näin on Suomen Cupin osalta jo tapahtunut ja pojat ovat täyttäneet hienosti ruutunsa, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kertoo.

-Kakkosen sarjapaikan myötä näen, että meillä on nyt erittäin hyvä tilaisuus saada pelaajaputken yläpää toimivaksi yhteistyössä AC Oulun sekä myös muiden seurojen kanssa. Yhteinen tavoite pitää kaikilla kuitenkin olla se, että me saadaan oululaisia pelaajia eteenpäin ja mahdollisimman korkealle tasolle tulevaisuudessa. Meidän vastuuna on rakentaa Kakkosessa pelaajille riittävän laadukas ja kehittävä ympäristö sekä rohkeammin antaa nuorille pelaajille jatkossa vastuuta miesten maailmassa. Pelaajille pitää antaa aito mahdollisuus kehittyä, eikä tässä saa olla liian kiire. Kakkosen sarjapaikan myötä voimme varmasti nuorille pelaajille tarjota hyvän ponnahduslaudan urallaan eteenpäin ja ne pelaajat, jotka sitä todella haluavat tulevat varmasti tämän mahdollisuuden myös käyttämään hyväksi, OLS:n jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Janne Mahlakaarto esittää.