Uutinen Edustus

AC Oulu jatkaa yhteistyön rakentelua pohjoissuomalaisten jalkapalloseurojen kanssa. Uusimpana seurana Siniseen ajatukseen liittyy mukaan Kuusamon Pallo-Karhut.

Sinisen ajatuksen tavoitteena on vahvistaa ja viedä eteenpäin Pohjois-Suomen jalkapalloilua sekä ennen kaikkea kehittää lahjakkaita nuoria pelaajia. Pääajatus on, että jokaisella seuralla on oma identiteettinsä, mutta seurat jakavat omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan toisilleen.

 Aikaisemmin AC Oulun lanseeraamaan Siniseen ajatukseen ovat sitoutuneet AC Kajaani, FC Lynx sekä FC Yli-Utos. Seuraavaksi mukaan tulee siis Kuusamon Pallo-Karhut.

– Yhtenäistämme näin Koillismaan toiminataamme. Näen asian niin, että annamme nuorille pelaajille esikuvia joukkueemme kautta ja lisäksi Oulu antaa opiskelukaupunkina lahjakkaille nuorille mahdollisuuden päästä harjoittelemaan joukkueemme pariin, kertoo AC Oulun toimitusjohtaja Harri Kynnös.

– Linkkinä Kuusamon suuntaan on Palloliiton entinen koulutuspäällikkö Pauli Miettinen, joka on nykyään Pallo-Karhujen jalkapallojaostossa. Pyrimme auttamaan heitä niin paljon kuin he haluavat ja me pystymme. Jos Kuusamosta löytyy lahjakkaita nuoria, niin yritämme ohjata heidät mahdollisimman haastavaan harjoituspaikkaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen toteaa.

– Tarkoituksena on myös tuoda Pallo-Karhut jossain vaiheessa vieraiksi Ouluun ja me puolestaan voisimme pelata näytösottelun Kuusamossa esimerkiksi oman leirimme yhteydessä, Malinen visioi.

Sinisen ajatuksen pääteemat:

– Me uskomme, että pohjoisessa voidaan tehdä suomalaista huippujalkapalloa

– Me tunnustamme, että jokaisella seuralla on oma identiteettinsä, mutta olemme valmiit jakamaan ympäristöllemme omat kokemuksemme ja ajatuksemme

– Mielestämme tärkeintä on yksittäisen pelaajan etu; oli hän sitten huippu tai harrastelija, voimme yhdessä auttaa häntä pidemmälle

– Tiedämme itsekkyyden ja kateuden kasvattavan katkeruutta; yhteistyö sen sijaan vahvistaa sosiaalisuutta ja tervettä itsetuntoa
– Kanssakäyminen avaa keskustelemista ja otollisen ilmapiirin ajatusten vaihdolle sekä kehitykselle

– Yhdessä ja kuitenkin yksilöinä saamme itsemme ja ympäristömme vahvemmaksi