Uutinen Edustus

Ykkösessä JIPPO-paitaa edelliset kaudet kantanut Toni Tahvanainen ja AC Oulu ovat solmineet pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa kauden 2015, mutta pitää sisällään option kaudesta 2016.

Tahvanainen on juuri 23 vuotta täyttänyt hyökkääjä. Ilomatsista kotoisin oleva väkivahva pelaaja on edustanut Joensuun JIPPO:a kaudesta 2008 lähtien. Ensimmäiset vuodet vierähtivät kakkosjoukkueessa, mutta debyytti Ykkösessä oli vuorossa kaudella 2010. Siitä lähtien vastuu ja maalimäärät ovat olleet vahvasti kasvussa – menneellä kaudella ”Tahvis” iski punapaidoille yhteensä viisi maalia.

AC Oulua vastaan Tahvanainen on onnistunut iskemään kolme maalia. Laivastonsiniset toivottavat uudet kasvot tervetulleeksi.

– Tahviksen nimi löytyy meidän papereista jo muutaman vuoden takaa. Nyt hän on uransa kannalta tärkeässä vaiheessa – todellista läpimurtoa haetaan uudessa ympäristössä ja joukkueessa, jonka pelitapa tukee vahvaa hyökkäämistä. Pelaajana hän on vahva, nopea, röyhkeä ja maalivainuinen, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Tämä on mahdollisuus molemmille osapuolille – Joensuussa hyökkääjän arki saattoi olla välillä vähän yksinäistä, mutta silti hän teki tulosta joukkueelle. Meidän on tarkoitus luoda uusi ja erilainen ympäristö, jossa hänellä on mahdollisuus kehittyä entisestään ja tehdä meille paljon maaleja, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

Pelaaja itse odottaa uutta haastetta innolla.

– Olen siinä iässä, että tämä askel täytyi ottaa. Olen tietysti pelannut useasti AC Oulua vastaan ja tehnyt maalejakin, joten joukkue on sisäänsä tuttu. Olen aina pitänyt heidän tavastaan pelata ja uskon uuden ympäristön kehittävän minua paljon. Yhteiseltä projektilta odotan menestystä sekä henkilökohtaisella tasolla, mutta ennen kaikkea joukkueen kanssa. Toivottavasti Oulussa minut otetaan hyvin vastaan, että koti-ikävä ei heti iske, Tahvanainen heittää pilkettä silmäkulmassa.

Sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa yhdeksän pelaajasopimusta kaudelle 2015. Sopimuspelaajia ovat Tahvanaisen lisäksi Tommi Lindholm, Antti Peura, Iiro Vandell, Henry Mäkäräinen, Matias Ojala, Dritan Stafsula, Aapo Heikkilä ja Petteri Pietola.