Uutinen Edustus

AC Oulu ja Tommi Haanpää ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Seinäjoelta lähtöisin oleva 22-vuotias laitahyökkääjä on harjoitellut joukkueen mukana marraskuusta lähtien.

Haanpään vyöltä löytyy 43 Veikkausliigaottelua, joissa hän on viimeistellyt neljä maalia ja antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä. Haanpää pelasi FF Jarossa kaudet 2010-2012, kunnes siirtyi kesken kauden 2012 kotikaupunkinsa SJK:n elokuussa. Ottelut Ykkösen SJK:ssa jäivät kuitenkin vähiin loukkaantumisen johdosta. Oikeajalkainen vauhtikone viihtyy parhaiten hyökkäyspään oikealla laidalla. Marraskuun harjoitusjakson aikana Ouluun jo aikaisemmin muuttanut Haanpään vakuutti AC Oulun seura- ja valmennusjohdon sopimuksen arvoisesti.

– Tommi on AC Oulun tyyliin sopiva pelaaja – nuori, nopea, taitava ja pallonhallintapeliin orientoitunut. Hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan Veikkausliigassa hyvällä tasolla ja meillä hän tulee kehittymään taatusti vielä paremmaksi pelaajaksi, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo tyytyväisenä.

– Tommi on luonteeltaan mainio nuori herra. Häneltä löytyy nuoresta iästä huolimatta johtajan ominaisuuksia ja loukkaantumisten takia pieleen menneen kauden jälkeen hän uhkuu motivaatiota. Hän on tuulennopea hyökkäyspään ratkaisija, jota voisi kuvailla hyökkäyspelimme täsmäaseeksi. Tulemme odottamaan häneltä paljon maaleja ja uskomme hänen todelliseen läpimurtoonsa meillä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen vakuuttaa.

Paljon positiivista Oulusta kuullut Haanpää siirtyy AC Oulun laivastonsinisiin erittäin hyvillä mielin.

– Hienoa, että saimme sopimuksen valmiiksi jo hyvissä ajoin – pääsen keskittymään nyt täysillä ensi kauteen. Minulla on hyvät fiilikset AC Oulun peliajatuksesta, valmennuksesta ja harjoittelusta ja uskon sopivani joukkueeseen niin pelillisesti, kuin henkisesti. Ykkönen on ensi kesänä jälleen astetta kovempi sarja, sillä monet joukkueet panostavat paljon, mutta me saamme jalkeille taatusti hyvän joukkueen ja haluan omalta osaltani olla edesauttamassa joukkueen pelaamista kärkisijoista, kotikaupungissaan joulua odottava Haanpää kommentoi.

Haanpään sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa ensi kaudelle yhdeksän pelaajasopimusta sekä kaksi valmentajasopimusta. Neuvottelut uusista sopimuksista käyvät paraikaa kuumina.

Katso videoklippi Tommin otteista Youtubesta>>