Uutinen Edustus

AC Oulu ja kemiläislähtöinen puolustaja Antti Uimaniemi ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Vasenjalkainen Uimaniemi on pelannut Veikkausliigassa 166 ottelua Rovaniemen Palloseuran, Myllykosken Pallon sekä viimeksi Vaasan Palloseuran riveissä. Viimeiset vuodet urallaan vasempana laitapuolustajana pelannut Uimaniemi pystyy pelaamaan myös keskikentällä erilaisissa rooleissa, mutta lähtökohtaisesti miestä kaavaillaan puolustuslinjaan.

– Antti otti meihin itse yhteyttä ja käynnistimme neuvottelut. Meillä on ollut talven aikana käytössä ”lista”, johon olemme kartoittaneet pelaajia ja Antti tuli tämän ulkopuolelta hieman yllättäen. Olemme todella otettuja, että seura on herättänyt kokeneen Veikkausliigapelaajan mielenkiinnon ja että pääsimme sopimukseen hänen kanssaan. Hän tuo joukkueeseen todella paljon osaamista, taitoa ja kokemusta, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

– ”Uimis” on viimeisen päälle meidän näköinen pelaaja – pohjoissuomalainen, taitava jalkapalloilija ja hyvä tyyppi. Hän sopii pelitapaamme erittäin hyvin ja keskustelujen jälkeen molemmat pitivät kuulemastaan. Hän nostaa profiiliamme entisestään, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen iloitsee.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Uimaniemi odottaa tulevaa innolla.

– Oulu vaikutti jo pidemmän aikaa hyvältä vaihtoehdolta. Tutustuin seuraan tarkemmin – kokonaisuus ja nykyinen meininki vakuutti minut nopeasti. Olen täältä pohjoisesta kotoisin ja tänne on erittäin mukava tulla. Viime kausi meni itseltä hieman ohi, mutta nyt loukkaantumiset on selätetty ja voimme alkaa tehdä tosissaan töitä kohti nousua Veikkausliigaan – se on ainoa tavoite ensi kaudelle, Uimaniemi päättää.

Uimaniemi liittyy joukkueen vahvuuteen helmikuun aikana. Sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 17 pelaajasopimusta kaudelle 2015. Lisää sopimuksia julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.

ACOTV

Yhteistyössä