Uutinen Edustus

AC Oulu ja Tuomas Mustonen, 31, ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen kaudelle 2017. Mustonen pelasi viime kaudella Veikkausliigassa HIFK:n paidassa sekä Kakkosen Gnistanissa.

Laivastonsiniset saavat uutta verta, kun helsinkiläinen Tuomas Mustonen liittyy AC Oulun vahvuuteen. 1985 syntynyt Mustonen on pelannut uransa aikana Kakkosessa Gnistanin paidassa 164 ottelua, joissa hän on iskenyt hurjat 98 maalia. Ykkösessä mieheltä löytyy kokemusta Käpylän Pallon sekä HIFK:n paidasta. Ykkösen otteluita on kertynyt 42, joissa on syntynyt 11 maalia. Veikkausliigassa HIFK:n riveissä tilille on kertynyt kuusi ottelua.

Lempinimeä ”Mude” totteleva Mustonen on innoissaan sopimuksesta AC Ouluun.

– Tämä on hieno mahdollisuus minulle, koska halusin siirtyä seuraan, jossa on tavoitteellisuutta. Viime kauden jälkeen pidin perheeni kanssa palaverin, ja mietin että haluaisin vielä mahdollisuuden panostaa täysillä futikseen. Oulun päässä Mako Heikkinen oli heti kiinnostunut, joten asiat lähtivät nopeasti rullaamaan eteenpäin. Halusin löytää mahdollisimman hyvän paketin, missä voin sovittaa yhteen futiksen ja perheen. Oulussa on vaimon kautta jo valmiina tuttuja ja sukulaisia, joten AC Oulu oli minulle erittäin hyvä vaihtoehto.

Siviiliammatiltaan Mustonen on apuvälineteknikko, mutta siviilityöt jäävät odottamaan ainaki ensi kaudeksi. Vaikka Mustonen on tehnyt paljon maaleja Kakkosesssa ja Ykkösessä, Veikkausliigassa HIFK:n paidassa miehellä oli huonoa tuuria. Kaudella 2015 Mustonen teki debyytin Veikkausliigassa, mutta takareisivamma ja sen uusiutuminen pilasivat koko debyyttikauden. Kaudella 2016 Mustonen palasi HIFK:n treeneihin vasta huhtikuussa, joten peliaika oli kortilla, joten osa kaudesta meni farmiseura Gnistanin riveissä.

– Viime kaudella sain taas kropan kuntoon, ja virtaa riittää, joten haluan nyt panostaa täysillä jalkapalloon. Tulevalla kaudella ainoa tavoitteeni on että joukkue voittaa ja taistelee noususta loppuun asti. Olen kokenut HIFK:n kanssa nousun Veikkausliigaan, joten varmasti pystyn auttamaan myös AC Oulua nousun suhteen, kertoo Mustonen. 

Gnistanissa Mustosella on ollut traditiona tuulettaa maalia hyppäämällä pituushyppymonttuun. Tammikuun alussa Ouluun muuttava ”Mude” aikoo mahdollisesti jatkaa perinnettä myös Raatin stadionilla. 

– Pitää kattoa kuinka pitkä matka pituushyppypaikalle on, jottei tuuletuksesta palautumiseen mene liian kauan aikaa. Olen tehnyt tätä tuuletusta vain Oulunkylässä, mutta olisi mahtava jatkaa omia juttuja myös Oulussa, päättää Mustonen pilke silmäkulmassa. 

Päävalmentaja Rauno Ojanen on myös innoissaan, kun Ouluun saadaan suomalainen, kokenut ja kova maalintekijä. 

– Mude tuo meille varmasti paljon kokemusta ja johtajuutta. Hän on ehkä hieman myöhännäisherännäinen, jos puhutaan ammattilaisena pelaamisesta, mutta nyt hänellä on ensi kertaa mahdollisuus panostaa täysillä jalkapalloon. Olemme kuulleet hänestä pelkästään positiivista, joten uskomme että on hän hyvä esimerkki meidän nuorille pelaajille. Mude tulee olemaan todella iso osa meidän hyökkäyspäätä. Tottakai, meillä on lisäksi hänestä kovat odotukset maalien muodossa, päättää Ojanen. 

Tuomas Mustonen

s. 4.6.1985 Helsinki

Hyökkääjä

Pituus 175cm, paino 75kg

Seurahistoria:

2006-2007 Gnistan (48 ottelua / 23 maalia)

2008 KäPa (22/3)

2009-2013 Gnistan (103/70)

2014-2016 HIFK (26/8)

2015-2016 Gnistan laina (13/5)

AC Oulun pelaajatilanne kaudelle 2017 (16.12.2016)

Maalivahdit: Johannes Wentin, Juuso Särkelä

Puolustajat: Markus Heikkinen, Niilo Hautala, Samuli Leppälä, Niko Ronkainen, Aleksi Lappalainen, Akseli Kalermo

Keskikenttäpelaajat: Jair, Samuel Kurttila

Hyökkääjät: Juuso Kemppainen, Petteri Pietola, Tuomas Mustonen