Uutinen Edustus

AC Oulun akatemiajoukkueen rakentuminen on hyvässä vauhdissa. Joukkueen päävalmentajaksi on valittu Tapio Haapaniemi.

AC Oulu on päätti kauden päätteeksi perustaa oman akatemiajoukkueen. Akatemiajoukkue koostuu pääasiassa A-juniori-ikäisistä pelaajista, mutta sille tullaan hakemaan sarjapaikkaa Miesten Kolmosesta. Joukkueen perustamisen taustalta löytyy selvä logiikka.

– Oulussa on valtava määrä B-juniorijoukkueita, mutta turhan monella pelaajalla ura päättyy tuon iän jälkeen tai se jatkuu puhtaasti harrastusmielessä. Kaikille lahjakkaille pelaajille ei löydy paikkaa Kakkosen joukkueista, meidän edustusjoukkueesta puhumattakaan. Meidän oma akatemia tulee vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla täydennystä pelaajaputkeen, AC Oulu Akatemian manageri Ilkka Matila kertoo.

Joukkue on valinnut päävalmentajaksi Tapio Haapaniemen, jolla on pitkä kokemus oululaisesta jalkapallosta. Hänet muistetaan paitsi Tervarit-taustastaan ja lukuisista juniorijoukkueista, myös AC Oulun apuvalmentajan pestistä kausilta 2008-2010.

– Saimme valmentajaksi alueen parhaan juniorivalmentajan, joten olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä. ”Tapin” tarkoituksena on jatkaa myös OTP:n B:ssä päävalmentajana. Näin ollen meidän B- ja A-juniori-ikäisiä pelaajia valmentaa Tapin lisäksi Markus Heikkinen (OLS B) ja edustusjoukkueista löytyy Austin Jibrin (OLS edustus) ja Mika Lähderinne (AC Oulu edustus) – osaamista on valtava määrä ja tähän voidaan lisätä koko valmennustiimit kyseisissä joukkueissa, Matila jatkaa.

Akatemiaan tullaan valitsemaan 24-30 sitoutunutta ja intohimoista pelaajaa.

Lisätietoja:
Ilkka Matila, 0400922649
Tapio Haapaniemi, 0505444932