Raportti Edustus

AC Oulun ja KuPSin historia toisti itseään, kun kotijoukkue otti murskavoiton oululaisista.

Ensimmäisen jakso oli AC Oululta hyvä. Oululaiset pitivät palloa pitkiä aikoja ja saivat painetta kuopiolaisten puolustukseen. Huippumaalipaikoille Laivastonsiniset eivät kuitenkaan päässeet kuin kerran, ja kotijoukkue oli se, joka iski lopulta ottelun avausmaalin.

Pelin ensimmäinen maali syntyi rankkarista avausjakson loppupuolella. Päätuomari Joona Kontinen näki rikkeen kamppailutilanteessa ja osoitti pallon pilkulle. KuPS siirtyi johtoon Arttu Heinosen onnistuttua rankkarista, ja tilanne jäi taukolukemaksi.

Toinen jakso oli suurimmaksi osaksi KuPSin näytöstä. Heti jakson alkuun Otto Ruoppi tarjosi shokkihoitoa oululaisille tykittämällä pallon maaliin 30 metristä. Oululaiset yllätettiin totaalisesti, ja kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon.

Bussillinen AC Oulun kannattajia oli saapunut Kuopioon. Kuva: Niklas Pehkonen.

AC Oulu ei ollut lähelläkään toipumista edellisestä, kun taas omissa kolisi. Tällä kertaa Jonathan Muzinga löysi boksin sisältä vapaana olleen Heinosen, joka pääsi ohjaamaan keskityksen maaliin illan toisella osumallaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin oululaiset saivat hieman balsamia haavoilleen ja pääsivät kaventamaan ottelun. Justin Rennicksin keskitys vasemmalta maalin eteen löysi Yassin Daoussin, joka laittoi pallon reppuun KuPSin puolustajan vastaan räpistelyistä huolimatta.

Lopullinen naula arkkuun vasaroitiin KuPSin toimesta ottelun 76. minuutilla. Kotijoukkueen Muzinga pääsi murtautumaan oululaislinjan ohi ja oli jo nokikkain brittivahti Calum Wardin kanssa, mutta oululaisten molari torjui vedon. Lopulta torjunta päätyi Petteri Pennaselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään nuottaan, ja näin illan pallosirkus sai loppulukemat Kuopiossa.

Eka jakso meni aikalailla suunnitelmien mukaan. KuPS pääsi vain pari kertaa vaarallisesti meidän boksiin. Just ennen taukoa tuli pilkku, joka ei meidän pelaajan mukaan ollut missään nimessä pilkku. Se oli huono lopetus ekalle jaksolle, mutta meillä oli siinä aihioita, mutta ei vaarallisia maalipaikkoja eikä erikoistilanteita. Sitten tokan jakson alussa kolme minuuttia ja kolme nolla. Ja sepä oli peli oikeastaan siinä.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Kuuntele päävalmentajan kommentit kokonaisuudessaan Jälkipeleistä alta.

AC Oulu pelaa ensi viikolla kaksi kotimatsia. Keskiviikkona vastaan tulee Veikkausliigassa FC Lahti ja lauantaina taistellaan jatkopaikasta Suomen Cupissa Käpylän Palloa vastaan. Molempien otteluiden liput ovat myynnissä Laivastonsinisessä verkkokaupassa.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste