Veikkausliiga käynnistyi viikonloppuna, mutta AC Oulun startti kauteen ei ollut tuloksellisesti mairitteleva. Laivastonsiniset kärsivät 2-1 tappion SJK:n vieraana.

Ottelun alku oli SJK:n hallintaa ja kultamustat menivätkin jo 9. minuutilla johtoon. Pyry Hannola syötti maalin eteen vapaaksi jääneelle Kasper Paanaselle, joka ohjasi pallon maaliin. AC Oululla oli myös paikkansa ensimmäisellä jaksolla, mutta seinäjokisten maalilla torjunut Roope Paunio nollasi oululaisten loistavat maalipaikat.

Toisella jaksolla stadionin uumenista marssi kentällä oululaisnippu, joka otti ottelusta hallinnan ja otteet olivat eri tasoa kuin ensimmäisellä jaksolla. Siitä palkinto seurasi puoliajan alussa, kun AC Oulu tasoittivat ottelun. Niklas Jokelainen antoi kulman takatolpalle, jossa oli Yassin Daoussi puskemassa pallon maaliin.

Pistejahti sai ikävän käänteen 68. minuutilla, kun SJK:lle tuomittiin vapari ihan rankkarialueen rajalta. Vapaapotkua seurasi kyseenalainen tilanne, jossa tuomari antoi pelin jatkua hyödyllä. Vastustaja sai keskittää pallon maalin eteen ja myös yrittää puskua maaliin ennen kuin tilanne vihellettiin poikki. Vaparitilanteessa Pyry Hannola ampui pallon suoraan etukulmasta sisään, joka upposi hyvin ottelussa torjuneen Calum Wardin kainalon alta maaliin.

Paikalla oli runsaslukuinen joukko kannattajia ja joukkue kiitti heitä kannustuksesta ottelun jälkeen. Kuva: Antsa

Ottelun loppupuolella molemmilla oli paikka tehdä lisämaaleja, mutta niitä ei lopulta nähty suurimmaksi osaksi hyvin pelanneiden maalivahtien vuoksi. Näin ollen lopputuloksena 2-1 ja pisteet jäivät Seinäjoelle.

Ottelun jälkeen AC Oulun päävalmentaja purki pettymystään lehdistötilaisuudessa. Haastattelun löydät kokonaisuudessaan Jälkipeleistä alta.

Pettymys on tietenkin kova. Tämä oli niitä pelejä, mitä emme olisi saaneet hävitä vaan olisi pitänyt periaatteessa voittaa. Ei päästy omalle tasolle ottelussa ja oli asioita, mitä me ei tehty joukkueena oikein. Ekalla jaksolla me ei juostu tarpeeksi puolustussuuntaan. Ei tultu ylhäältä alas auttamaan ja tuplaamaan tilanteita, joista olisi saatu riistoja. Olen sitä mieltä, että me ei ansaittu yhtään pistettä tällä esityksellä. SJK ansaitsi voiton.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Seuraavaksi joukkue matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Ottelu pelataan perjantai-iltana Veritas Stadionilla klo 20.00 alkaen.