Raportti Edustus

Alkukauden vaisut tulokset saivat jatkoa Valkeakoskella, kun AC Oulun vierailu päättyi 4-3 tappioon Tehtiksellä.

Avausjakso oli tasainen, mutta FC Haka pystyi luomaan vaarallisempia maalipaikkoja ja se lopulta tuotti tulosta rankkarin muodossa.

Jakson viimeiselle vitoselle tultaessa AC Oulun Jere Kallinen kopautti kotijoukkueen Oliver Whytea jaloille rikkeen arvoisesti ja päätuomari Dennis Antamolla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin osoittaa palloa pilkulle. Rankkarin ampui itse rikottu pelaaja, mutta brittivahti Calum Ward torjui vedon. Oululaisittain valittettavasti ensimmäisenä torjunnan ribarille kerkesi Whyte itse, joka naulasi pallon reppuun. Maali jäi jakson ainoaksi, joten joukkueet menivät tauolle kotijoukkueen johdossa.

Toinen jakso muodostui lopulta melkoiseksi maali-iloitteluksi, jossa ensin kotijoukkue karkasi isoon johtoon ja AC Oulu käynnisti hurjan takaa-ajon. 

Jakso alkoi oululaisten nimissä ja joukkue haki tasoitusta vimmatusti, mutta jälleen kotijoukkue teki ensin maalin ja siirtyi jo kahden maalin johtoon. 58. minuutilla Hakan Bah-Traore keskitti oikealta maalin edustalle, jossa kaikkia muita pelaajia vähintään kaksi päätä pitempi Fall pääsi pukkaamaan pallon maaliin.

Muutama minuutti myöhemmin AC Oulu pääsi kaventamaan näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Justin Rennicks syötti vasemmalta boksin reunalta Hakan puolustuksen läpi suoraan Ashley Coffeylle pilkun tuntumaan, josta britti pääsi vetämään pallon takanurkkaan.

Maalitehtailu jatkui 78. minuutilla, kun Hakan puolustajan pitkä pystysyöttö puhkoi oululaisten korkean puolustuslinjan ja Oliver Whyte pääsi yksin läpi päätyen nokikkain Calum Wardin kanssa. Tilanteeseen puolustamaan kerennyt José Elo pääsi hieman häiritsemään Whyten suoritusta ja kova veto päätyi Wardin torjumaksi. Jälleen Whyte kerkesi ribariin ja tällä kertaa hän syötti maalilla vapaana olleelle Fallille, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään nuottaan.

Pari minuuttia myöhemmin jälleen koskilaiset pääsivät puhkomaan oululaisten puolustuslinjan pystysyötöllä. Tälle kertaa Kilo antoi namupassin Sejdiulle, joka pääsi vastakkain Wardin kanssa ja veti pallon etukulmasta maaliin. Näin Haka meni jo kolmen maalin johtoasemaan.

Hetkeä myöhemmin AC Oulu sai lisävirtaa loppukirille, kun vaihdosta sisään tullut Otto Salmensuu kaadettiin rankkarialueella ja Antamon käsi oli jälleen ojossa pilkkua kohti. Pallo taakse asettunut Ashley Coffey ei taaskaan erehtynyt ja teki jo kauden kuudennen maalin siirtyen samalla Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Toiseksi viimeisellä minuutilla oululaisten toivo jatkoi kasvamistaan, kun Julius Körkköä rikottiin rankkarialueella. Oli taas aika Antamon osoiteilla pilkkua maalinedustalla, johon pallo aseteltaisiin. Ashley Coffey jälleen vetämään, mutta tällä kertaa Anton Lepola veti pitemmän korren ja torjui laukauksen maalin taakse. Tilanteen jälkeen kulmapotkusta Julius Körkkö painoi puskun maaliin ja oululaiset maalin päähän Hakasta. Maali oli Körkön ensimmäinen Veikkausliigamaali.

AC Oulun lopun kovasta loppukiristä huolimatta jäi 4-3 loppulukemiksi ja kaikki pisteet jäivät Valkeakoskelle.

Onnittelut Hakalle voitosta. He olivat sitten varmaan parempia. 4-3 on aika erikoiset lukemat jalkapallo-ottelulle, mutta kuvastaa meidän alkukautta. Joka pelissä ollaan tehty vähintään yksi maali ja nyt luotiin vielä paljon paikkojakin lisäksi. Mutta sitten kun päästetään neljä maalia, eihän silloin voi voittaa. Taisteltiin loppuun asti ja se on hieno asia. 17-vuotias Julius Körkkö teki ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa. Ne on tietenkin hienoja asioita, mutta ei niistä yhtään pistettä tule.

Päävalmentaja Rauno Ojanen pressitilaisuudessa

Katso ja kuuntele alta Jälkipeleistä Ojasen mietteet kokonaan ja myös mitä hän nostaa epäkunnioittavana tekijänä esiin pelistä vastustajan toiminnassa.

Seuraavaksi kotimatsi Raatin veralla ja vastassa todellinen pohjoinen vastaan etelä taistelu, kun hesan miljoonamiehistö tulee vieraaksi. Ottelu pelataan tulevana perjantaina 31.5. klo 20.00 alkaen. Nähdään Raatissa!

Muista pääsyliput aina ennakkoon halvemmalla Seurakaupasta!

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste