Raportti Edustus

AC Oulu ja FC Inter kohtasivat Veikkausliigan toisella kierroksella Kupittaalla, ja joukkueet jakoivat pisteet tasapeliin päättyneessä maali-iloittelussa.

Ottelu alkoi vahvasti, kun AC Oulun Niklas Jokelainen hyödynsi turkulaisten puolustuksen virheen rangaistusalueen rajalla ja sai pallon prässin päätteeksi. Nikke syötti vapaaksi jääneelle Justin Rennicksille, joka tälläsi pallon maaliin.

Iloa ei kestänyt kauaa, kun Inter pääsi tasoihin. Laivastonsinisten maalivahti Calum Wardilla sattui ikävä lipsahdus, kun syöttö karkasi suoraan mustasinisille. Pallo päätyi Matias Tammisen haltuun, joka toi pelivälineen rangaistusalueelle. Hän syötti maalin edustalla vapaana olleelle Botuelle, joka laittoi pallon pussiin.

Toiselle jaksolle lähdettiin tasalukemissa, ja sitten alkoikin tapahtua oikein kunnolla. Oululaisilla oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta turkulaiset nappasivat johtoaseman onnekkaalla maalilla. Jälleen oli Matias Tamminen pahan teossa, joka pääsi ampumaan rauhassa noin 20 metristä. Laukaus muutti suuntaa Jose Elon jaloista, ja pallo painui maaliin.

AC Oulu tasoitti ottelun kymmenen minuuttia myöhemmin. Yassin Daoussi antoi keskityksen maalin eteen, josta Ashley Coffey pääsi puskemaan. Pallo osui tolpan sisäreunaan, josta se kimposi Interin maalivahti Eero Vuorjoen jalan kautta maaliin.

FC Inter pääsi jälleen johtoasemaan reilu viisi minuuttia myöhemmin, kun päätuomari Peiman Simani osoitti pallon pilkulle. Rikkeessä Yassin Daoussi tuli Interin pelaajaa takaapäin kamppailutilanteessa, jonka perusteella rankkari tuomittiin. Lopulta Darren Smith pussitti pilkulta pallon maaliin, ja turkulaiset siirtyivät johtoon.

Eikä siinä vielä kaikki! Illan draamankaari sai huipennuksensa lisäajan viimeisellä minuutilla. Peliä oli pelattu jo 90+5 minuuttia, kun edellisessä ottelussa Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt 17-vuotias Julius Körkkö antoi melkein puolesta kentästä laadukkaan keskityksen maalin eteen. Hetken aikaa pallo oli kuin flipperissä pelaajien keskellä, josta Ashley Coffey pääsi lopulta pyssyttämään kuulan ohi Vuorjoen.

Inter pelasi hyvän pelin. Minusta se oli viihdyttävä peli. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja minun mielestä siellä niin paljon hyvää. Me pelattiin tiiviisti ja pystyttiin sitten pallonhallinnalla juoksuttamaan vastustajaa. 

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Katso ja kuuntele loput Ranen kommentista Jälkipeleistä alta.

Veikkausliiga jatkuu ensi viikonloppuna Vantaalla, jossa AC Oulu kohtaa EIFin. Sitä ennen Laivastonsiniset kohtaavat Lapuan Virkiän Suomen Cupin ottelussa tulevana tiistaina. Nauti ottelut suorana Ruudusta!

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste