AC Oulu nappasi kolmannen perättäisen voittonsa miesten Ykkösessä kaatamalla AC Kajaanin lukemin 3-2. Tapahtumarikkaassa ottelussa kotiyleisöä huudattivat Joni Mäkelä, Dani Hatakka ja Matias Ojala. Michael Nzekwe ja Alexander Akbar vastasivat vieraiden osumista.

Oululaista urheiluyleisöä hellittiin jälleen kauniilla kesäsäällä ja värikkäällä jalkapallo-ottelulla. Vaikeaksi veikatusta ottelusta tuli juurikin sitä kotijoukkueelle. AC Kajaani lähti otteluun aktiivisella prässipelillä eikä antanut liiemmin tilaa kotijoukkueen pelinrakentelulle. Ottelun ensimmäinen tilanne siunaantui kuitenkin jo viiden minuutin pelin jälkeen oululaiskapteeni Lassi Nurmokselle, mutta ohjaus Mika Nurmelan vapaapotkusta suuntautui lähietäisyydeltä ohi Daniel Kollarin vartioiman maalin. Nurmos sai vain hetkeä myöhemmin kokeilla onneaan puskulla, mutta tälläkin kertaa sihti oli hukassa. Kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen vierailijat pääsivät johtoon todellisen lahjamaalin jälkeen – maalivahti Tommi Lindholm avasi pelivälineen vaikeaan paikkaan 21. minuutin kohdalla, josta sen Daniel Owusulta riisti nopeudellaan jatkuvasti vaaraa luonut Michael Nzekwe, jolla oli lopulta helppo työ siirtää pallo maaliin. Maalin jälkeen vierailijoiden peli piristyi selvästi, mutta vain seitsemän minuuttia johto-osumasta iski AC Oulu tasoituksen Joni Mäkelän toimesta. Kotijoukkue ei tasoitukseen tyytynyt, vaan 33. minuutin kohdalla Dani Hatakka vei kotijoukkueen johtoon puskuosumallaan. AC Kajaani sai jakson lopussa erittäin paljon erikoistilanteita, joita entinen AC Oulu-peluri Mika Hänninen antoi todella vaarallisesti. Kotijoukkue kuitenkin kesti rynnistelyt ja kun se ei itse onnistunut omissa paikoissaan, siirryttiin taukoa viettämään 2-1-kotijohdossa.

Osan katsojista pyyhkiessä vielä sinappia poskiltaan alkoi toinen jakso AC Oulun luokattomalla puolustuspelaamisella – Kajaani sai 45 sekunnin aikana luotua kolme vastaan kaksi hyökkäyksen, joka vielä selvitettiin, mutta seuraavasta tilanteesta Alexander Akbar tasoiti ottelun kotijoukkueen puolustuksen katsellessa vierestä. Tämäkään ei vielä herättänyt laivastonsinistä kotijoukkuetta, vaan hetkeä myöhemmin Callistus Chukwu tärisytti ylärimaa. Rauno Ojasen ääni kantautui tilanteen jälkeen taatusti jokaisen oululaispelaajan korviin ja kotijoukkue onnistui rauhoittamaan tilanteen. Ottelun voittomaali oli 56. minuutin kohdalla kaunista katseltavaa – Dritan Stafsula pelasi vasemmalla laidalla vasemman jalkansa vapaaksi, antoi tulisen maata pitkin kulkevan keskityksen maalin eteen, jonne ehti ensimmäisen jälleen vahvasti hyökkääjänä pelannut Matias Ojala. Maalin jälkeen näytti hetken että kotijoukkue ottaa pelin lopullisesti haltuunsa, mutta toisin lopulta kävi – AC Kajaani alkoi voittaa ykkös- ja kakkospallot kentän molemmissa päädyissä, jonka johdosta nähtiin muutama todella vaarallinen hässäkkä oululaismaalilla. Uhrautuva puolustus ja Tommi Lindholm siivosivat pallot kuitenkin väljemmille vesille. AC Kajaanin nostaessa ryhmitystään yhä ylemmäs, avautui kotijoukkueella useampi paikka ratkaista ottelu. Hatakka puski muutamaan otteeseen lähietäisyydeltä ohitse ja Tommi Haanpää hukkasi yhden läpiajotilanteen. Viimeiset minuutit kotijoukkue onnistui pitämään vierailijat kuitenkin riittävän kaukana huippuvaarallisilta paikoilta ja näin ollen se nappasi kolmannen perättäisen voittonsa.

Matias Ojala taisteli kärjessä ja iski kauden kolmannella maalillaan voitto-osuman (Jouko Kylmäoja)

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat harmittelivat takaiskumaaleja liian hepposina.

– Minun mielestä me lahjoitettiin kolme maalia ja silloin on vaikea voittaa AC Oulun tasoista joukkuetta. Olen tyytyväinen aktiivisuuteen, joka me saatiin luotua, mutta osalta pelaajista loppui rutiini tässä paikassa, AC Kajaanin avausjaksolla katsomoon komennettu päävalmentaja Mika Lumijärvi kertoo taiston päätyttyä.

– Minun mielestä mekin lahjoitettiin maaleja, mutta onneksi vain kaksi. Ensimmäisessä osumassa oli kai jotain kommunikaatio-ongelmia, mutta noin ei voi vain käydä. Toinen maali oli sitten oikeastaan koko joukkueen surkeaa pelaamista. Puhuttiin kopissa kymmenen minuuttia, miten alku tulee hoitaa – ja sitten käy näin. Joko palautteen antajassa tai vastaanottajissa oli jotain pielessä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen puhisee

– Teimme kuitenkin kolme hienoa maalia, joista kaksi oli harjoiteltuja kuvioita. Ei ne minun mielestäni siis lahjoja olleet. Parannettavaa siis jää, mutta kolme pistettä ja paljon onnistumisia lämmittävät mieltä, Ojanen lopettaa.