Raportti Edustus

Viikingit ja AC Oulu jatkoivat helatorstaina perinteisellä linjalla ja pelasivat erittäin tasaisen keskinäisen ottelun. Ottelun päättyi lopulta 1-1-tasapeliin, kun Mika Nurmelan vapaapotku upposi verkon perukoille 89. minuutilla.

AC Oulu on nyt pelannut tällä kaudella viisi ottelua, joista kolme on pelattu vieraskentilllä. Vastustajat eivät todellakaan ole olleet helpoimmasta päästä, joten 11 pistettä 15:sta mahdollisesta on pistekeskiarvoa ajatellen komea saldo. Se oikeuttaa myös Ykkösen kärkipaikkaan. Paikkaan, joka tuo kauden päätteeksi suoran nousun Veikkausliigaan.

AC Oulu osoitti henkisen vahvuutensa jälleen torstaina Helsingin Vuosaaressa. Ennen kauden alkua varsinkin pääkaupunkiseudun mediassa suurimmaksi nousijasuosikiksi ennustettu Viikingit johti ottelua pitkään, mutta oululaisjoukkueen keulakuva Mika Nurmela tulitti loppuhetkillä vapaapotkun verkon perukoille ja nosti sinipaidat tasoihin.

Se oli voiton makuinen tasapeli erittäin vaikeasta paikasta.

– Se, miten piste tuli, se antaa joukkueelle varmasti jopa enemmän itseluottamusta kuin joku räkäinen voitto. Nousimme älyttömän hienosti vaikeassa paikassa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tiivisiti tunnelmat ottelun jälkeen.

Tasoitusmaali loppuhetkillä maistui makealta. Kuva: Juhani Järvenpää

Ottelu sai oululaisittain ajateltuna painajaismaisen alun, kun Benjamin Westö tarjoili ja Tomi Nyman ohjasi isännät johtoon jo neljännellä minuutilla. Ensimmäisellä jaksolla Viikingit oli kokonaisuudessaan erittäin vahva ja hallitsi peliä.

– Tiesimme, että Viikingeillä on todella kova halu huonon sarja-aloituksen jälkeen. Se on hyvä joukkue, joka sai nopeasta maalista lisää itseluottamusta. Yritimme pelata, mutta koko ajan oli punapaitaa vastassa avausjaksolla, Malinen myönsi.

Toisella jaksolla kaikki kuitenkin muuttui. AC Oulu sai hyökkäyspelinsä rullaamaan ja tilanteita rakenneltiin Viikinkien maalille kovalla tahdilla. AC Oulu lisäsi myös hyökkäysvoimaansa, kun kentälle kirmasivat hyökkääjät Joni Korhonen ja Donewell Yobe.

 – Teimme isoja muutoksia. Kaksi vaihtoa aiheutti neljä muutosta kentällä ja pelin ryhmitys muuttui. Olen todella tyytyväinen siihen, mitä toisella jaksolla tapahtui. Se, kuinka pystyimme kääntämään ottelun kulun, on joukkueelle iso asia, Malinen totesi.

Loppujen lopuksi syntyi siis myös ansaittu tasoitusmaali, kun Nurmela näytti merkityksensä ja laukoi vapaapotkun verkon perukoille 89. peliminuutilla.

Sarjajohdossa jatkavan AC Oulun seuraava ottelu on edessä heti sunnuntaina. Tuolloin FC PoPa saapuu vieraaksi Castrenille Antti Sumialan ja brassitaituri Piracaian johdolla.

trong>

Viikingit – AC Oulu 1 – 1 (1 – 0)

4min. 1 – 0 Tomi Nyman (Benjamin Westö)
35min. Viikingit Max Lundberg varoitus
88min. Viikingit Jukka Hirvonen varoitus
89min. 1 – 1 Mika Nurmela
90min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
90min. Viikingit Denis Abdulahi varoitus

Yleisöä. 1 150

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Antti Pehkonen
Juho Meriläinen
Niko Heiskanen (46min. Donewell Yobe)
Tommi Kauppinen
Dominic Yobe (79min. Eetu Uusitalo)
Mika Nurmela
Tommi Siekkinen (46min. Joni Korhonen)
Frank Jonke
Joonas Pennanen

(Toimitus)

o nuren vapari matkalla maaliin.jpg
Siitä se lähtee. Nuren vapari painuu kohti maalia. Kuva: Juhani Järvenpää

o fanit juhlassa.jpg
Juho Meriläinen ja Donewell Yobe juoksivat kannattajien luokse juhlimaan maalia. Kuva: Juhani Järvenpää