AC Oulu otti vihdoin kauden ensimmäisen vierasvoiton Ykkösessä kun EIF kaatui Tammisaaressa lukemin 0-2. Ottelun molemmat maalit viimeisteli meksikolaiskärki Alberto Alvarado Morin.

Ensimmäistä jaksoa oli pelattu vasta 8 minuuttia kun David Ramadingaye antoi vasemmalta kulmapotkun aivan maalin edustalle ja korkeimmalla noussut Alberto Alvarado Morin nikkasi pallon tyylikkäästi ylärimaa hipoen maaliin.

37 minuutin pelin jälkeen tapahtui ottelun kulkuun merkittävästi vaikuttanut tilanne, kun EIF:n toppari Chakib Hocine katseli punaista korttia. Koko ottelun erinomaisesti omalla laidallaan esiintynyt Aleksi Gullsten oli karkaamassa läpiajoon haisteltuaan kotijoukkueen harhasyötön. Näin Hocine joutui taklaamaan takaapäin alimpana miehenä ja rikkomus johti ansaitusti ulosajoon.

Ottelun toinen jakso meni AC Oulun viedessä peliä miesylivoimalla. Jo heti alkuun Juuso Kemppainen pääsi nokikkain vieraiden vahvasti esiintyneen maalivahdin Mehdi El Moutacimin kanssa mutta viimeistely-yritys osui maalitolppaan. Pelikellon näyttäessä 51 minuuttia, vasen laitapuolustaja Walter Moore heitti korkean kaaripallon EIF:n puolustuslinjan taakse ja maalivireen löytänyt Morin viimeisteli läpiajosta helpottavan 0-2 -vierasjohdon.

AC Oululla olisi ollut mahdollisuus iskeä tulostaululle isotkin voittonumerot mutta huippupaikoista ei enää palloa saatu verkon perukoille. EIF:n maalivahti torjui niin Ilari Koljosen ohjauksen maalin edestä kuin Toni Tahvanaisen lukuisat avopaikat.

Voiton ansiosta AC Oulu nousi tasaisessa sarjassa kuudennelle sijalle. Eroa sarjakakkosena olevaan Jaroon on vain 4 pistettä. Seuraavaksi AC Oulu pelaa kaksi kotipeliä; keskiviikkona 20.6. Raatissa vastaan asettuu JJK ja juhannuksen jälkeen tiistaina 26.6. AC Kajaani.