Raportti Edustus

AC Oulu ja KTP kohtasivat sunnuntai-iltana Raatissa tälle kaudelle kolmannen kerran ja Laivastonsiniset olivat toisen kerran parempia.

Ricardo Duarte talutti AC Oulun hieman erilaisella avauksella Raatin nurmelle sunnuntai-iltaan, kuin viime aikoina on totuttu näkemään. Kaksi ensi kertalaista myös oli pukenut Laivastonsiniset ylleen ja heistä hyökkääjä Onni Suutari oli avauksessa. Penkin puolella aloitti puolustaja Joona Lohela, joka kellotti myös ottelun loppupuolella itselleen ensimmäiset minuutit Veikkausliigassa. Kumpikin uusista kasvoista on tämän kauden pelannut AC Oulun reservijoukkueessa Kakkosessa ja, kuten arvata saattaakin, niin he ovat esiintyneet edukseen ja näin tarjoutui paikka päästä liigakentälle.

Koko illan kuva oli, että oululaiset hallitsivat palloa ja tilanteita. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin noin vartin kohdilla, kun Lucky Opara laittoi pystysyötön maanmiehelleen Usman Salelle vasemmassa laidassa. Hän pääsi nousemaan omalla juoksunopeudellaan boksin sisään asti ja antoi syötön päätyviivalta maalin eteen. Nikolas Saira kerkesi liukumaan palloon, mutta samassa rytäkässä olivat mukana kotkalaisten maalivahti Anton Lepola ja puolustaja Michael Ogungbaro, jotka saivat häirittyä tilanteessa sen verran, ettei maalia päässyt syntymään.

Pari minuuttia myöhemmin KTP pääsi kokeilemaan oululaispäädyssä. Matias Paavola keskitti oikealta suoraan maalin eteen Antti Mäkijärvelle, mutta hänen puskunsa suuntautui kuitenkin ohi maalista.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Henrik Ölander nosti vasemmalla laidalla hyökkäystä aina kuudentoista rajoille asti ja keskitti kohti maalin taka-aluetta oikealle laidalle. Pallo osui matkalla kotkalaispakin päähän ja Usman Sale joutui yrittämään maalintekoa hieman huonosta asennosta. Pallo osui kotkalaisten puolustajaan ja lopulta Lepola sai sen syliinsä.

Ottelun ensimmäisen maalin teki kotkalaiset 35 minuutin pelin jälkeen, kun he saivat sivuvaparin vasemmalta puolelta kenttää. Pallon taakse asettui Asier Arranz, joka keskitti suoraan maalin edustalle. Mohamadou Sissoko pääsi puskemaan keskityspallon ja se lensi suoraan vasempaan tolppaan. Pallo kimposi takaisin peliin ja AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen yritti kopata vielä vauhdikasta paluupalloa. Irtopalloon kuitenkin kerkesi Ogungbaro, joka sai vedettyä pallon maaliin. Näin kotkalaiset johtoon ottelussa.

Kun pelikello lähenteli 41 minuuttia oululaisten kulmatilanteessa Magnus Breitenmoser oli lipulla antamassa keskitystä. Hänen veto painui suoraan maalin eteen, josta Anton Lepola pääsi nyrkkeilemään pallon pois ja suoraan takaisin Breitenmoserille. Hän keskitti uudelleen, mutta tällä kertaa hieman kauemmas maalista. Keskitys löysi Oparan maalin edustalta, joka puski kauden neljännen maalinsa verkkoon. Peli hienosti tasoihin ennen taukoa.

Vielä ensimmäisen jakson lisäajalla pääsi AC Oulu yrittämään. Nikolas Saira paineisti kulmalipulla kotkalaispuolustajaa ja nappasi hänen heikon syötön. Saira lähti kuljettamaan boksi sisään asti ja antoi keskityksen maalin eteen Salelle. Hän pääsi vetämään palloon, mutta tällä kertaa edessä oli liian monta kotkalaista ja peliväline siivottiin kohti keskialuetta. Näin tauolle tasanumeroissa.

Sama trendi jatkui, kuin ensimmäisellä jaksolla, jossa oululaiset hallitsivat ja loivat maalipaikkoja. Jälleen lähellä käytiin vajaan 50 peliminuutin paikkeilla. Oparan keskitys oikealta laidalta painui liian pitkäksi vasemmalle. Irtopallon voitti oululaisille Henrik Ölander kotkalaispakin nenän edestä ja hän pääsi nousimaan boksin sisään. Ölander keskitti matalan pallon suoraan maalin eteen Sairalle, joka pääsi yrittämään vetoa suoraan syöttöön. Valitettavasti pallo painui yli maalin ja se harmitti illan hyvin pelannutta Sairaa, jolla oli sunnuntaina huonoa tuuria maalipaikoilla.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Niklas Jokelainen keskitti oikealta laidalta suoraan maalin edessä hyvälle paikalle tulleelle Sairalle ja hänen puskunsa suuntautui jälleen niukasti ohi maalista.

Vartti myöhemmin oli jälleen herkullinen maalitilanne oululaisittain. Opara antoi oikealla pystysyötön puoliajalla kentälle tulleelle Otso Liimatalle. Hän nousi aina boksiin sisään ja päätyyn asti. Liimatta syötti maalin eteen seuraavaan aaltoon, josta Usman Sale pääsi yrittämään maalintekoa. Jälleen vedon edessä oli liikaa kotkalaisia ja maali jäi syntymättä.

Muutama minuutti myöhemmin kulmatilanteessa Otso Liimatta antoi hyvän keskityksen maalin etualueelle, johon Niklas Jokelainen pääsi puskemaan. Puskupallo kaartui lähelle takanurkkaa, johon Opara yritti vielä liukua, mutta pallo lipui niukasti ohi maalin.

Kun pelikellossa lukemat ylittivät 80 minuuttia, oli jälleen oululaiset asialla. Opara toi jälleen hyökkäystä lie monettako kertaa ja syötti Salelle, joka keskitti komean kaaripallon maalin eteen. Ja kuten monta kertaa aiemmin illan aikana kohteena oli Nikolas Saira. Hän kamppaili pallosta ilmassa Ogungbaron kanssa ja irtopallo tipahti hänen eteensä. Saira joutui yrittämään maalintekoa hieman huonossa asennossa ja kärkkäriveto painui maalin ohi.

Illan ratkaisuosuma nähtiin lisäajan viimeisillä hetkillä. Otso Liimatta antoi kierteisen keskityksen kuudentoistarajalla olleelle Aapo Heikkilälle, joka pääsi tykittämään suoraan ilmasta. Painava laukaisu niitti tietään kotkalaispuolustajan pään ja maalivahti Lepolan käsien kautta aina maaliin asti, joka veti verkon vielä liitoksistaan asti kireälle. Komeaa maalia juhlivan oululaisryhmän puolustaja Jarkko Hurme nappasi itselleen vielä ulosajon toisen keltaisen johdosta. Näin ottelu vihellettiin päätökseen maalin, keltaisen kortin ja ulosajon päätteeksi.

Voitto maistui oululaisille ja tästä tuli varmasti itseluottamusta tämän viikon Veikkausliigan karsintoihin, jossa odottaa koko kauden hienosti pelannut RoPS. Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Rovaniemellä, johon AC Oulun kannattajat järjestävät kannattajamatkan.

Kannattajamatkalle voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta:

https://acokannattajat.fi/ilmoittaudu-vierasreissulle/

Omatoimisesti Rovaniemelle matkustavat voivat ostaa liput ennakkoon seuraavan linkin alta:

https://www.lippu.fi/artist/rovaniemen-palloseura/

Röngän voimapelaajat:

1. Onni Suutari

2. Aava Mobilen kummipelaaja Lasse Ikonen

3. IP-HeikkilänjaLattiapalvelu Royalinkummipelaaja Jere Kallinen.

📣Seuraava kotiottelu on Veikkausliiga-karsinta:

⚽️AC Oulu – RoPS

📆Sunnuntaina 7.11.2021

🕓16.00

📍Raatin stadion

Osta liput ennakkoon tästä.

Kommentit

”Tunnen on positiivinen, mutta ei suoraan sen vuoksi, että voitimme. Tottakai nautin jokaisesta voitosta ja varsinkin nyt ensimmäinen voitto Laivastonsinisissä. Olen hyvilläni siitä, miten pelaajat esiintyivät kentällä tänään. Heidän asenne, voiton- ja taistelutahto olivat ihan eri tasolla, kuin edellisessä ottelussa. Lisäksi olen hyvilläni siitä tekemisestä kentällä, jolla pystyimme luomaan tänään paljon maalipaikkoja, vaikka vain kaksi maalia syntyi. Olen hyvilläni siihen tapaan, jolla saimme luotua kuitenkin maalipaikkoja ja se on merkki siitä, että olemme menossa oikeaan suuntaan.”, kommentoi päävalmentaja Ricardo Duarte tuoreeltaan kentänlaidalla ACOTV:lle sunnuntai-illan ottelua.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit