Raportti Edustus

AC Oulu ja FC Viikingit tasasivat sarjapisteet vauhdikkaassa Ykkösen ottelussa. Kotijoukkueen vei johtoon Daut Kuqi ja tasoituksesta vastasi AC Oulun Tuure Siira.

Lauantain iltapäivän ottelusta ei totisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Heteniityn vetisestä kentästä huolimatta molemmat joukkueet esittivät viihdyttävää ja aktiivista jalkapalloa.

Ottelun alku oli vierasjoukkueen. Uusi päävalmentaja Rauno Ojanen sai nostettua joukkueen tunnetason kotijoukkuetta korkeammalle – ensimmäiset 20 minuuttia olivat selkeästi AC Oulun. Parhaat paikat johto-osumaan siunautuivat Tuure Siiralle, jonka laukaus karkasi sivuverkkoon sekä Juho Meriläiselle, jonka pusku Mika Nurmelan kulmapotkusta siivottiin maaliviivalta kotijoukkueen kapteenin Jukka Hirvosen toimesta. Kotijoukkue tokeni alun myllytyksestä ja alkoi saada pelistään paremmin kiinni. Lähellä avausosumaa oli mm. Ville Salmikivi, mutta tilanteet kuivuivat kokoon.

Kotijoukkue siirtyi johtoon 29. minuutin kohdalla, kun Daut Kuqi pääsi kuin varkain sijoittamaan pelivälineen maaliin kotijoukkueen hyökkäyksen päätteeksi. Heti perään kotijoukkueella oli loistopaikka lisätä johtoaan, mutta Meriläinen oli tällä kertaa maaliviivalla pelastamssa. AC Oulu ei takaiskusta lannistunut, vaan nousi tasoihin vain neljä minuttia myöhemmin – Venance Zézé jallitti kotijoukkuen puolustusta ja zippasi pallon Tuure Siiralle ja venytti maaliverkot tötterölle vasurillaan. Tasoituksen jälkeen pelin luonne ei muuttunut – molemmat joukkueet halusivat rohkeasti pitää pelivälineen itsellään ja edetä hyökkäyksissä näyttävillä syöttökompinaatioilla. Sekä koti- että vierasjoukkue vilisi nuoria pelimiehiä, joille kysyiset ottelut ovat kehittäviä.

Toiselle jaksolle kentän kunto heikkeni entisestään, mutta tämä ei joukkueita hidastanut. Maalipaikkoja siunautui molempiin päätyihin, mutta etenkin kotijoukkueen maalivahti Jere Pyhäranta oli mies paikallaan. Hän esitti puolitusinaa ”gamesavereita”, vesittämällä mm. Meriläisen toisen puskupaikan sekä Joni Mäkelän ja Lassi Nurmoksen laukaukset. Kotijoukkueella paikat jäivät toisella jaksolla kategoriaan ”läheltä-piti”, kun AC Oulun puolustus onnistui siivoamaan vaaralliset tilanteet pääasiassa ennen viimeistely-yrityksiä.

– Ottelun alku oli meiltä todella hyvä. Vaikka sarjassa ei enää hampaat irvessä taistella, haluamme kehittää peliämme jo ensi kautta ajatellen. Pelaajilla oli hieno motivaatio otteluun ja rentous oli helppo löytää – se näkyi kentällä erittäin positiivisella tavalla. Viikkarit on hienosti pelaava nippu, mutta pettymys jäi silti puseroon – meillä oli riittävästi paikkoja ratkaista ottelu eduksemme, tulikasteen AC Oulun päävalmentajana kokenut Rauno Ojanen kertoi.

Ottelun tilastot>>