Keskiviikkoillan ottelu oli kotijoukkueelle kaikkea muuta paitsi helppo. Dritan Stafsulan, Zézén ja Vesa Verrosen toisen jakson maalit toivat kuitenkin lopulta selvänumeroisen 4-1 -voiton. Ensimmäisestä osumasta vastasi Joni Mäkelä.

Kova ottelutahti vaati veronsa AC Oulun pelistä, sillä pelillisesti illan koitos oli ehkä kauden heikoin esitys. Joukkue näytti kuitenkin taisteluilmettä ja hyvien vaihtojen myötä se otti lopulta erittäin arvokkaan voiton. Kokoonpanoon tuli ottelupäivänä yksi muutos, kun toppari Juho Meriläinen ei ollut pelikuntoinen nivusvaivan takia. Jani Kauppila otti paikan topparina ja ikäkausimaajoukkueessa pirteästi esiintynyt Tuure Siira omansa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Tälle kaudelle ominaiseen tapaan VIP-tilassa viimeiset söivät vielä risottojaan, kun kotijoukkue johti jo ottelua. Kulmapotkuhässäkän päätteeksi Joni Mäkelä siirsi oululaiset 1-0 johtoon, ottelua oli pelattu vasta kaksi minuuttia. Tämän jälkeen AC Oulu ei pystynyt parhaimpaansa, vaan ensimmäistä jaksoa leimasivat lukuisat harhasyötöt sekä huonot ratkaisut viimeisellä kolmanneksella. Tästäkin huolimatta se sai muutaman maukkaan paikan lisätä johtoaan, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin. Puolustuspäässä hommat hoidettiin hyvin, sillä myöskään kotkalaiset eivät maalipaikoilla juhlineet. Näin ollen tauolle siirryttiin 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen kannalta murheisesti, sillä jo muutaman minuutin jälkeen pallo vietiin pilkulle Janne Hietasen rikottua kotkalaispelaajaa. Melko heppoisin perustein vihelletyn rangaistuslauksen vierasjoukkueen hyökkääjä onnistui kuitenkin laukomaan ohi. Tämän jälkeen AC Oulu ei saanut peliään luistamaan, vaan vierasmaali jopa roikkui ilmassa. 64. minuutin kohdalla se myös syntyi – kierteisen sivuvaparin puski maaliin Giorgi Ositashvili. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue kuitenkin heräsi – vain kaksi minuuttia tasoituksen jälkeen antoi Dritan Stafsula vasemman jalkansa puhua. Komea kaukolaukaus upposi verkkoon ja toi selvästi lisäpotkua isäntien peliin. Lopullinen ratkaisu syntyi 82. peliminuutilla, kun Venance Zézé tuikkasi pallon maaliin. 4-1 loppulukemat kuittasi toisella lisäaikaminuutilla niin ikään vaihdosta sisääntullut Vesa Verronen, jolla maali oli ensimmäinen Ykkösessä.

– Etenkin ensimmäinen jakso oli epävireistä peliä. Teimme liikaa syöttöharhoja ja olimme askeleen jäljessä kaksinkamppailussa. Toiselle jaksolle meidän vaihtomiehet kuitenkin toivat kaivattua aloitteellisuutta ja saimme raavittua voiton kasaan. Joskus olemme kyllä hävinneet hyvillä otteilla, joten tällä kertaa mukavasti näin päin, tuumasi AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ottelun jälkeen.

Stafsula on päässyt heikon alkukauden jälkeen tuttuun vireeseen (Matti Eteläperä)

Kahdessa viime ottelussa vaihdosta sisääntullut Stafsula on paukuttanut niissä kolme maalia. Yhden sarjan parhaista vasureista omaava ”Tani” on pelannut poikkeuksellisesti oikealla laidalla.

– Valmentaja on tehnyt fiksuksi, kun olen aloittanut vaihdosta. Minulla oli vaikea pre-season ja en ollut kunnossa. Nyt kuitenkin olen ja itseluottamukseni on palannut, Stafsula kommentoi.

FC KooTeePee esitti Raatissa kauden parasta vierasosaamista, mutta tulosten valossa kausi ei ole kulkenut.

– Kyllä tämä turhauttaa. Jätkät pelasivat jälleen hyvin ja taistelivat. Tuntuu, ettei oikein mikään onnistu tällä hetkellä – emme itse onnistu paikoistamme ja toisaalta meille menee liikaa maaleja, FC KooTeePeen päävalmentaja Janne Hyppönen kommentoi pettyneenä.

– AC teki toisaalta hienon voittomaalin – melkoinen arsenaali heiltä löytyy penkiltä, kun heittää Stafsulaa ja Zézé kehiin sieltä puolelta, Hyppönen jatkoi.