AC Oulu nappasi sateisena sunnuntai-iltana elintärkeät kolme pistettä, kun FC KooTeePee kaatui Oulu-lehti Areenalla Donewell Yoben toisen jakson osumalla 1 – 0.

KATSO MYÖS:
Malinen: Kypsä ja äijämäinen esitys

Toisen peräkkäisen voiton myötä AC Oulu kohenteli jälleen asemiaan sarjataulukossa, sillä edellä ollut KPV kärsi vierastappion PK-35:lle. Näin AC Oulu nousi sarjassa toiselle sijalle ja liigakarsijan paikalle. Eroa tämän hetken kärkijoukkue Viikinkeihinkin on vain kaksi pistettä.

AC Oulu ansaitsi täysin sunnuntain voittonsa, sillä ottelu oli käytännössä koko 90 minuutin ajan oululaisten hallussa. Loistavia maalipaikkoja oli useita, mutta lopulta ratkaisijaksi nousi jälleen Donewell Yobe, joka laukoi Juha Majavan erinomaisesta esityöstä voittomaalin ottelun 60. minuutilla.

Ottelun ensimmäinen vartti oli varsin tasaväkistä peliä, mutta hiljalleen AC Oulu sai koneistoaan käyntiin, ja tilanteita alkoi vyöryä kohti kotkalaismaalia.

Ensimmäiset huippupaikat nähtiin 17 minuutin kohdalla AC Oulun kahdesta kulmapotkusta. Ensimmäiseen Mika Nurmelan antamaan kulmaan pääsi puskemaan Tommi Kauppinen, mutta KooTeePee-puolustus selvitti tilanteen maaliviivan tuntumasta. Jatkotilanteesta puolestaan pääsi laukomaan Joonas Pennanen, mutta maalivahti Oskari Forsman venytti loistavalla torjunnallaan tilanteen uudelleen kulmapotkuksi. Toisesta Nurmelan kulmasta pääsi puskemaan Antti Pehkonen, mutta jälleen puolustus pelasti pallon maaliviivalta.

Seuraavan kerran maali oli lähellä 25 minuutilla, kun Nurmela pääsi laukomaan vapaapotkua 17 metrin kohdalta. Maalivahti Forsman oli kuitenkin erinomaisesti hereillä ja torjui Nurmelan pommin kulmaksi.

Ensimmäisellä jaksolla paikkoihin pääsivät myös vasemmalta laidalta niukasti ohi laukonut Majava sekä aivan loppuhetkillä Pennasen keskityksestä niin ikään ohi puskenut Jarkko Hurme, joka nousi sunnuntain pelissä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon.

Useista maalipaikoista huolimatta joukkueet poistuivat kaatosadetta pakoon pukukoppeihin 0-0-tilanteessa.

Toisella jaksolla KooTeePeen maalivahti Forsmanin taistelu AC Oulua vastaan jatkui. 53 minuutin kohdalla terävästi oikealta laidalta noussut Pennanen petasi erinomaisen paikan Nurmelalle, mutta jälleen Forsman venytti upean torjunnan noin 18 metristä lähteneeseen laukaukseen.

Tasan tunnin taistelun jälkeen Forsmankin joutui lopulta antautumaan. Huipputärkeään maaliin teki loistavan esityön Majava, joka taisteli pallon vasemmalla laidalla itselleen ja pelasi boksin sisään Donewell Yobelle. Hurjassa maalivireessä oleva Yobe ei erehtynyt, vaan laukoi pallon maata pitkin sisään.

Viimeisen 20 minuutin aikana AC Oululla oli vielä muutama potentiaalinen tilanne iskeä toinen maali, mutta tällä kertaa lisäosumia ei nähty. KooTeePeella puolestaan ei ollut koko pelissä käytännössä ainuttakaan todella vaarallista tilannetta.

AC Oulun esitys oli kauttaaltaan varsin vahva, eikä heikkoja lenkkejä löytynyt. Joukkue jaksoi jauhaa tunnollisesti omaa peliään luottaen siihen, että jossain vaiheessa palkinto tulee ja näin lopulta kävikin.

Sarjakakkoseksi noussut AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa ensi perjantaina vieraskentällä helsinkiläistä Atlantista vastaan.

AC Oulu – FC KooTeePee 1 – 0 (0 – 0)

19min. KooTeePee Jani Lauretsalo varoitus
44min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
60min. 1 – 0 Donewell Yobe (Juha Majava)