AC Oulu teki lähestulkoon mahdottomasta mahdollisen lauantaina Tornion Pohjan Stadionilla ja nappasi mukaansa elintärkeät kolme pistettä. Ottelu päättyi huikeiden vaiheiden jälkeen AC Oulun vierasvoittoon maalein 3 – 2.

Jos joku epäilee, ettei AC Oulu ole henkisesti valmis taistelemaan liiganoususta viimeiseen hikipisaraan asti, niin erehtyy pahasti. AC Oulu oli enemmän kuin pahasti lyöty jo siltaan, mutta niin vain joukkue esitti kerrassaan uskomattoman nousun ja juhli pelin päätteeksi huippuarvokasta voittoa.

TP-47 johti ottelua 80 minuutin kohdalla maalein 2-0, mutta AC Oulu iski kuudessa minuutissa pallon kolme kertaa verkkoon, ja se oli siinä.

Voiton ansiosta AC Oulu nousi jälleen ainakin hetkeksi Ykkösen kärkipaikalle ja sysäsi kaikki paineet maanantaina oman ottelunsa pelaavien Viikinkien harteille. Tällä hetkellä AC Oulu on kaksi pistettä Viikinkien edellä, mutta vuosaarelaisilla on siis yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Toiveet oli lähes menetetty…

Lauantain tärkeä ottelu sai oululaisittain ajateltuna painajaismaisen alun, sillä kotijoukkue iski avausmaalin jo seitsemännellä peliminuutilla. Maalinteossa onnistui etukäteen vaaralliseksi tiedetty brassihyökkääjä Jefferson da Cruz, jolle syötön tarjoili Ethie. Paria minuuttia myöhemmin TP-47:lla oli paikka jopa toiseen maaliin, mutta tällä kertaa AC Oulu selvisi säikähdyksellä.

AC Oulu sai ensimmäisen tilaisuutensa tasoitusmaalin tekemiseen noin 13 minuutin kieppeillä, kun pallo pelattiin hienosti torniolaisten puolustuslinjan ohi ja Joonas Pennanen pääsi oikealta läpiajoon. Pennanen ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä, vaan laukoi pallon maalivahti Artur Konden jalkoihin.

AC Oulu teki vajaan puolen tunnin kohdalla ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun John Jonke tuli keskikentän pohjalla pelin aloittaneen Tommi Kauppisen tilalle. Näin Jonke meni oikeaksi puolustajaksi, Dominic Yobe keskikentän pohjalle ja vasempana pakkina jatkoi siellä pelin aloittanutkin Jarkko Hurme.

Vaihdon myötä avausjakson ensimmäisen puolikkaan vaikeuksissa ollut AC Oulu sai hiljalleen peliään paremmin kulkemaan ja oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli puoliajan viimeisen vartin ajan.

Kokonaisuudessaan suhteellisen tasaisen ensimmäisen jakson lopulla molemmilla joukkueilla oli yksi huippupaikka maalintekoon. Ensin Frank Jonke pääsi puskemaan Yoben keskityksestä, mutta Konde torjui. Jatkopalloon ehti vielä ensimmäisenä Pennanen, mutta Konde selvitti tämänkin tilanteen.

Hetkeä myöhemmin isäntien da Cruz pääsi nokikkain AC Oulun maalivahti Dennys Rodriguesin kanssa, mutta laukoi pallon selkeästi maalin yli.

…mutta loppuun asti taisteltiin!

Toisen jakson alussa AC Oululle tarjoiltiin jälleen paikkaa tasoitukseen. Oululaiset pyörittivät noin minuutin verran palloa torniolaisten maalin tuntumassa, ja kertaalleen kotijoukkueen toppari Sakari Hiukka pelasti pallon jo maaliviivaltakin.

66 minuutin kohdalla TP-47 siirtyi 2-0-johtoon, kun Ethie yllätti suhteellisen pienestä kulmasta Rodriguesin. Tämän maalin luultiin olleen kuolinisku oululaisten pistehaaveille, mutta joukkue oli täysin eri mieltä.

AC Oulu jaksoi luottaa omaan tekemiseensä ja lopulta myös tulosta alkoi tulla. Ensin Mika Nurmela onnistui viimeistelemään 81. minuutilla vasemmalta laidalta tulleen keskityksen jälkeen pallon maaliin. Lisää tuli vain kolme minuuttia myöhemmin, kun maalinteossa onnistui Dominic Yobe. Tilannetta edelsi Konden pari loistavaa torjuntaa, kunnes Yobe pommitti vastapalloon noin 20 metristä ja verkko soi.

Viimeiset minuutit AC Oulu painoi päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä, ja lopulta TP-47 joutui taipumaan katkeralla tavalla. Ottelun voittomaali syntyi 87. minuutilla, jolloin vaihdosta kentälle tullut Joni Korhonen laukoi niin ikään maalinedushässäkän jälkeen rangaistusalueen ulkopuolelta pallon verkon perukoille.

Näin kauden huikein kiri oli saanut upean päätöksen ja AC Oulu juhli takuulla kauden maukkainta voittoaan.

AC Oululla on jäljellä tämän kauden Ykkösessä enää kaksi ottelua, ja ne molemmat pelataan Oulu-lehti Areenalla. Sarjan päätösottelussa vieraaksi saapuu 17. lokakuuta TPV, mutta FC Hämeenlinnaa vastaan pelattavan ottelun päivämäärä on vielä auki. Alkuperäinen päivämäärä on 11.10., mutta AC Oulu on anonut ottelun pelaamista aikaisemmin Toni Kolehmaisen maajoukkuekomennuksen vuoksi.

Vain se asia on tässä vaiheessa varmaa, että taistelu suorasta liiganoususta tulee huipentumaan viimeisille metrille.

TP-47 – AC Oulu 2 – 3 (1 – 0)

7min. 1 – 0 Jefferson da Cruz (Ethie)
45min. AC Oulu John Jonke varoitus
66min. 2 – 0 Ethie
71min. TP-47 Jouni Talvensaari varoitus
81min. 2 – 1 Mika Nurmela
84min. 2 – 2 Dominic Yobe
87min. 2 – 3 Joni Korhonen
87min. TP-47 Anatoli Bulgakov varoitus