Ykkösen otteluissa nähtiin taas draamaa olan takaa. JJK nousi jo voiton ansiosta turvalliseen sarjakärkeen, mutta kun KTP taisteli tasapelin Turun Palloseuran kanssa sekä AC Oulu tasoitti loppuhetkillä Hakan vieraana, jatkuu taistelu nousukarsintapaikasta kiivaana. Tärkeän tasoitusmaalin Valkeakoskella viimeisteli Miroslav Paunovic.

Otteluun lähdettäessä AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen oli tehnyt rajuja muutoksia avauskokoonpanoon. Aristote Mboma ja David Ramadingaye aloittivat ottelun penkillä kurinpidollisista syistä. Joukkue haluaa pitää tarkemmat tiedot asiasta sisäisenä, ja keskittyä täysillä loppukauden taisteluun. Avauksessa ”uusina” miehinä nähtiin keskikentän pohjalla Henry Mäkäräinen ja hyökkäyksen kärjessä Pekka Welling

Itse ottelun alku oli tasainen. AC Oulu keskittyi pallonhallintaan ja Haka vastahyökkäyksiin. 20 minuutin kohdalla Laivastonsinisillä oli oiva paikka siirtyä ottelussa johtoon, mutta pallo lipui tolppaan hipoen ohi Haka-maalin. Haka pystyi murtamaan ajoittain AC Oulun puolustuslinjan läpi, joten Markus Heikkisen johtaman puolustus ja maalivahti Johannes Wentin joutuivat olemaan valppaina. Kuten monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella, AC Oulun pallonhallinta ei tuottanut tulosta.

Toisen puoliajan Haka aloitti ryminällä. Ensin 57. minuutilla ex-ACO Joni Mäkelällä oli huippupaikka siirtää isännät 1-0 johtoon. Kaksi minuuttia myöhemmin johtomaali toteutui, kun Chris Jamesin antaman kulmapotkun verkon perukoille puski komealla tavalla Elias Ahde. Laivastonsiniset vaihtoivat toisella puoliajalla enemmän tulivoimaa kentälle, kun Aristote Mboma ja Rasmus Karjalainen otettiin sisään.

Haka oli silti vaarallisempi hyökkäyksissään, ja kun samalla toisilla paikkakunnilla JJK ja TPS johtivat otteluitaan, näytti siltä että Laivastonsiniset ovat ulkona nousukamppailusta. 84. minuutilla AC Oulu vaihtoi kentälle vielä kovia tällä kaudella kokeneen Miroslav Paunovicin. Tuo vaihto kannatti, sillä kolme minuuttia myöhemmin mies iski komean tasoitusmaalin kelpo pelin pelanneen Pekka Wellingin syötöstä. Samoihin aikoihin KTP tasoitti Turun Palloseuraa vastaan lukemiin 3-3. Näin AC Oululla on edelleen realistinen mahdollisuus tavoittaa nousukarsintapaikka Veikkausliigaan. Unelma elää.

Ps. Kiitos Valkeakoskelle saapuneille AC Oulun kannattajille!