AC Oulu voitti Karjaan keskuskentällä pelatun ottelun komeasti 0-2. Maalintekijöinä olivat AC Oulun kannattajien kulttipelaajiksi nousseet Seppo ja Totti, eli David Ramadingaye sekä Aristote Mboma.

AC Oulun kokoonpanossa nähtiin yksi muutos edelliseen otteluun verrattuna. Laitakiituri Gilberto oli ottelusta pois pelikiellon vuoksi, joten häntä paikkaamaan avauskokoonpanoon tuli Henry Mäkäräinen. Ottelun alussa isäntäjoukkue EIF otti heti komennon ottelusta. Vaarallisia maalintekotilanteita syntyi tuon tuostakin, mutta viimeistely ontui. AC Oulun hyökkäyspelissä oli sen sijaan vaikeuksia, ja tuntui ettei vierasjoukkue pystynyt millään murtamaan kotijoukkueen puolustusta.

Yksi käänteen tekevä hetki nähtiin, kun Veikkausliigassakin kovilla tehoilla esiintynyt EIF-hyökkääjä Tamas Gruborovics loukkaantui, ja joutui tulemaan vaihtoon puolen tunnin pelin jälkeen. EIF:n painostus jatkui tästä huolimatta, ja vaarallisia maalintekotilanteita nähtiin useita. Johannes Wentin AC Oulun maalilla pelasti vaarallisimmat tilanteet torjunnoillaan. AC Oulun vaarallisin paikka syntyi vapaapotkusta, jonka Jair veti vaarallisen näköisesti sivuverkkoon.

Toisen puoliajan alussa sama homma jatkui. EIF kykeni iskemään vaarallisesti, mutta Laivastonsinisten puolustus piti. 50. minuutilla nähtiin taas kelta-punakenkisen miehen fyysinen taidonnäyte. Aristote Mboma taisteli ja raatoi, ja iski kauden 13. osumalla AC Oulun 0-1 johtoon. Osuman jälkeen oululaisten peli tuntui rentoutuvan, mutta samalla jatkettiin kovaa prässiä. Tunnin kohdalla AC Oulu oli siirtyä jo 0-2 johtoon, mutta EIF-puolustus pelasti kulman jälkitilanteen maaliviivalta. Tämän jälkeen isäntäjoukkueella oli pari maukasta tilannetta tulla tasoihin, mutta Johannes Wentin esitti edelleen upeita torjunta maalillaan.

Pelin lopussa pallonhallinta siirtyi AC Oululle. Gabriel Braga haastoi aktiivisesti kentän vasemmalla puoliskolla, välillä epäonnistuneesti, mutta välillä myös onnistuneesti. 85. minuutilla haastaminen toi tulosta, kun hänet kaadettiin sääntöjen vastaisesti rangaistusalueen sisällä. Pallon rangaistuspotkusta vuoren varmasti sisään upotti kauden 7. osumalla keskikentän päällikkö David Ramadingaye. Ottelu päättyi tulokseen 0-2, joten AC Oulu nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ja jatkaa näin yksin Ykkösen kärjessä 31:lla pisteellä!

Laivastonsiniset jäävät leireilemään loppuviikoksi Etelä-Suomeen, ja jatkavat vieraskiertuettaan kohti Kaarinaa, jossa AC Oulu kohtaa lauantaina klo 16 alkavassa ottelussa sarjakakkosen Turun Palloseuran. Tuosta ottelusta on mahdollisesti tulossa kisastudio sporttibaari Sport It!:iin. Asiasta tiedotetaan lähempänä ottelua.