Raportti Edustus

AC Oulu koki kauden toisen tappionsa PK-35 vieraana. Jälleen hyvin pelannut oululaisjoukkue ei osaa tällä hetkellä käyttää paikkojansa sekä hallintaa hyväkseen. Se tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että voittoja ei olla pystytty ottamaan.

AC Oulu oli jälleen kerran hallitsevampi osapuoli, se pystyi luomaan tarvittavan määrän maalintekotilanteita ja vastustaja iskee lähes ainokaisesta paikastaan ottelun voittomaalin. Joukkueelle, faneille ja koko seuralle tilanne on tuskainen, mutta työnteko ja usko omaan tekemiseen ovat ainoita keinoja kääntää hallinta voitoiksi.

Ensimmäinen jakso oli vieraiden hallintaa. PK valui pitkälle omalle kenttäpuolelleen, mutta siitä huolimatta AC Oulu kykeni pelaamaan palloa vaarallisille alueille. Viimeiset ratkaisut, hyökkääjien alotteellisuus ja vaarallisuus eivät ole tälle hetkellä kuitenkaan tarvittavan hyvällä tasolla. Vaarallisin paikka vierasmaaliin syntyi kulmapotkusta, jonka Janne Hietanen pääsi puskemaan maalia kohti – PK:n puolustus siivosi pallon kuitenkin väljemmille vesille. Kotijoukkue kyttäsi vastaiskuja, mutta John Weckströmin paikkaa lukuunottamatta myös sillä jäivät todelliset tilanteet vähiin.

Toinen jakso oli tasaisempi. Molemmat puolustivat tiiviisti ja maalipaikat jäivät vähiin myös toisella jaksolla. PK-35 teki ottelun voittomaalin 60. peliminuutilla. Otto-Pekka Jurvaisen tarkka ja luja keskitys löysi takatolpalle nousseen Jukka Santalan, joka puski pallon ohi hyvän ottelun pelanneen Hugo Magalhaesin. AC Oulun paras tilaisuus tulla tasoihin siunautui Joni Mäkelälle. Tuure Siira teki oivan esityön, mutta Jonin laukaus jäi torsoksi kuudesta metristä. Loppurutistus ei riittänyt ja PK teki lisäajalle vielä kosmeettisen toisen maalin.

– Otan omaan piikkiin sen, että en saa muutamaan jätkää pelaamaan intohimoisesti. Taustalla on loukkaantumisia ja meillä on kapea rinki, mutta nyt täytyy osan nousta uudelle tai oikeastaan omalle tasolle. Työnteko on ainoa keino, mutta kyllä me nyt haemme takaisin sen rentouden. Muuten tässä ei ole mitään seliteltävää, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kommentoi.

Joukkueella on siis pitkä yö bussissa aikaa miettiä syntyjä syviä, nuolla haavoja sekä kerätä itsensä kokoon taistelemaan laivastonsinisen värin puolesta!