Ennen peliä sitä ei oikein sanottu ääneen, mutta kaikki tiesi Raatissa, että kyse oli pakkovoitosta. Joukkue itse tai yleisökään ei halunnut muuta kuin voittoa. Ilta oli odottava ja lopulta AC Oulu palkittiin kolmella pisteellä 1-0 voitolla IFK Mariehamnista. Ottelua seurasi Raatissa 1410 katsojaa.

AC Oulu lähti peliin hyvin aktiivisella otteella ja IFK Mariehamn oli aggressiivisen puolustuspelissään. Tämän johdosta ensimmäisellä puoliajalla nähtiin peräti kolme keltaista korttia ja yhdestä oululaiset saivat rankkarin.

Pelin 18. minuutilla Sergei Eremenko laittoi hyökkäyspäässä roikkupallon vasemmalla kirmanneelle Dennis Salanovićille, joka otti pallon hienosti haltuun vauhdissa rankkarialueen sisälle. Salanović yritti vipata pallon ohi maarianhaminalaispuolustajan Robin Buwaldan, joka tuli tilanteeseen liukumalla ja suoraan jalat edellä päin oululaishyökkääjää. Dennis kaatui tilanteessa ja päätuomari Petri Viljaselle oli helppo päätös osoittaa pallo pilkulle.

Salanović meni pilkun taakse ja sijoitti kylmän viileästi pallon melkein keskelle maalia, kun samaan aikaan saarelaisten maalivahti Oskari Forsman aavisti oikealle. Näin AC Oulu meni johtoon 1-0, joka myös jäi ottelun voittomaaliksi.

Ensimmäinen puoliaika mentiin AC Oulun komennossa ja seuraava maalipaikka tuli pelin 31. minuutilla. Rafinha antoi pitkän syötön keskiympyrästä ylös oikealle Usman Salelle, joka antoi napakan syötön kohti rangaistusalueen rajaa. Sergei Eremenko pääsi vetämään suoraan syöttöön ja pallo viuhui kohti oikeaa alanurkkaa, mutta maalivahti Forsman pääsi venymään pallon eteen ja tilanteen lopputuloksena kulma oululaisille.

Edellisen tilanteen aiheuttamasta kulmatilanteesta AC Oulu pääsi jälleen yrittämään maalintekoa. Eremenkon kulmapallo laskeutui Lucky Oparalle, joka pääsi vetämään suoraan palloon, mutta veto painui hiukan ohi maalista.

Muutama minuutti myöhemmin Dennis Salanović pääsi katkaisemaan maarianhaminalaisten syötön ja pallo päätyi Samu Alangolle. Hän pääsi muutamalla terävällä juoksuaskeleella rankkarialueen reunalle ja pamautti kovan vedon suoraan ylähirteen, joka varmasti tärisee edelleen Raatissa vedon voimasta.

Toisella puoliajalla voimasuhteet tasoittuivat

Toisella jaksolla AC Oulun peli hieman laski alemmaksi ja näin voimasuhteet Raatin iltapäivässä tasoittui. Maarianhaminalaiset pääsivät yrittämään maalintekoa, kun peliä oli pelattu reilu 56 minuuttia. Mäenpäät pallottelivat pallon Aapolta Niilolle laitaan, joka antoi syötön rankkarialueelle, josta Emile Tendeng pääsi kokeilemaan saksipotkulla kohti punaisen muurin vartioimaa maalia. Tästä oululaisten maalivahti Yann Fillion kirjautti itselleen ottelun ensimmäisen torjunnan.

Seuraava AC Oulun maalipaikka tuli, kun pelikellon minuuttiviisari oli ehtinyt pyörähtää 83 kolme kertaa ympäri. Lucky Opara antoi omalta alueelta pitkän pystysyötön vasemmalle laidalle vastustajan kenttäalueelle, jonka sai haltuunsa Jere Kallinen. Hän pääsi nousemaan vapaasti aina rangaistusalueelle, josta hän päätti kokeilla, mutta tulinen veto päätyi lopulta yli maalin.

Ottelun 89. minuutilla oli IFK Mariehamnin vuoro yrittää maalintekoa. Saarelaisten Elias Mastokangas pääsi antamaan kulmapotkua, joka päätyi suoraan Calle Svenssonin päähän puskettavaksi ja oululaisten onneksi pallo päätyi yli maalin.

Ottelu päättyi AC Oulun 1-0 voittoon ja pisteet maistuivat oululaisille.