Raportti Edustus

FC Hämeenlinnan kurinalainen puolustuspeli oli liikaa AC Oululle, joka ei kyennyt löytämään pallon mentävää reikää valkopaitojen lihamuurista. Näin ollen molemmat joukkueet jatkavat pitkiä tappiottomia putkiaan 0-0-tuloksen myötä.

Kun vastustaja lähtee otteluun puolustuskannalla, tulisi AC Oulun kyetä iskemään maalit vähäisistä paikoistaan ja pelata nopeaa pallonliikuttelua niitä luodakseen. Tiistai-illan ottelussa näihin asioihin ei hyökkäyspäässä pystytty. Läpi ottelun palloa suvereenisti hallinneen kotijoukkueen hyökkäykset tyrehtyivät liian usein hämeenlinnalaisten puolustuslinjaan.

Avausjakson peli oli hyvää AC Oulua – erittäin alhaalle vetäytynyt FC Hämeenlinna antoi Janne Hietasen johtaman alakerran avata peliä rauhassa. Myös keskikentällä saatiin riittävästi tilaa kääntää peliä eteenpäin, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi räjähtäviä. Lähimmäksi maalia pääsivät Dritan Stafsula hyvästä puskupaikastaan, sekä Venance Zézé jallitettuaan vierasjoukkueen puolustusta oikein urakalla. Vasemman jalan laukaus nousi kuitenkin taivaan tuuliin. Vierailijat pääsivät yrittämään maalia yhden kerran, mutta Aapo Lappalainen sohi pallon ohi maalin hyvästä keskityksestä. Kotijoukkueen puolustuslinja pelasi mallikkaasti, mutta Hämeenlinnan hyökkäyspeli oli läpi ottelun erittäin vaisua.

– Nihkeää oli tänään. Ensimmäisellä jaksolla meidän olisi silti pitänyt pystyä iskemään vapauttava avausmaali, joka olisi tuonut peliin tarvittavaa sähköä, AC Oulun Janne Hietanen lausui ottelun jälkeen.

Avausjakson lopulla koettiin AC Oulun kannalta erittäin ikävä loukkaantuminen, kun siirtohuhujen keskellä oleva Matias Ojala loukkasi nilkkansa. Huomenna tehtävissä jatkotutkimuksissa selviää vamman vakavuus, mutta Matiaksen tuntien mies palaa entistä vahvempana.

Katsomossa ja vaihtopenkillä odotettiin AC Oulun juoksevan toisella jaksolla jalat hämeenlinnalaisten alta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan hyökkäyspäässä ei löydetty riittäviä avaimia puolustusmuurin purkamiseen. Liukuhihnalta ei toki tarvitse paikkoja luoda, jos vähistä onnistuu. Näin ei tänään siis kuitenkaan käynyt, kun Zézén kääntölaukauksen torjui ilmiömäisesti FC Hämeenlinnan maalivahti Ville Kalervo ja Arttu Siiran pusku kilahti tolppaan ottelun lisäajalla. Toisella jaksolla FC Hämeenlinna sai muutaman erikoistilanteen, mutta kotijoukkueen puolustus pelasi hyvin ja pääsi täten helpolla myös toisella jaksolla. Näin ollen ottelusta muodostui kissa-hiiri-leikki, joka päättyi lopulta kotijoukkueen kannalta turhauduttavaan 0-0-tasapeliin.

– Olimme tänään melko viennissä, varsinkin avausjaksolla. Onnistuimme kuitenkin pitämään Oulun pääasiassa poissa huippupaikoilta, joten kolmanteen perättäiseen nollapeliin täytyy olla tyytyväinen. Lähdimme siitä, että tasapeli on minimitulos ja kyllä se otetaan nyt mielellään vastaan, FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen totesi.

– Hyökkääjämme eivät olleet tänään vaarallisia. Pallo liikkui alakerrasta keskikentälle saakka hyvin, mutta sitten meiltä puuttui täysin päämäärätietoisuus. Hämeenlinnan puolustuslinjaa olisi pitänyt repiä auki välisyötöillä selustaan, mutta tänään pelasimme kokonaisuutena liian hitaasti. Toki täytyy muistaa, että FC Hämeenlinna teki työnsä hyvin, mutta pettymys jää tästä pelistä päällimmäisenä mieleen, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen puolestaan pyöritteli.

Ottelun tilastot>>