AC Oulu ja FC Honka kohtasivat viime sunnuntaina Espoossa Tapiolan urheilupuistossa. Kotijoukkue oli maalin verran parempi ja poimi täydet kolme pistettä oululaisten nenän edestä 1-0 voitolla.

AC Oulu lähti viime sunnuntaina hakemaan revanssia FC Hongasta, mutta ainoan maalin teki kotijoukkue ja sitä kautta käänsi ottelun nimiinsä. Espoolaiset olivat tehneet paljon muutoksia avauskokoonpanoonsa europelisumassa, joten kotijoukkue lähti nuorella joukkueella otteluun. Kumpikin joukkue yritti ja ottelussa mentiin päästä päähän, mutta tehottomuus vaivasi kumpaakin joukkuetta. Ottelun ainokainen maali syntyi rangaistuspotkusta.

Pelin ensimmäinen jakso oli päästä päähän pelaamista eikä kumpikaan saanut luotua laadukkaita maalipaikkoja. Käytännössä kaikki yritykset keskityksistä ja laukauksista päätyivät vastustajan puolustukseen tai ohi maalin. Kun peliä oli pelattu 41 minuuttia kapteeni Lassi Nurmos kaatoi Jonas Leväsen rangaistusalueella ja tuomari antoi tilanteesta rangaistuspotkun. Pilkun taakse asettunut Demba Savage laittoi pallon maaliin, vaikka koko pelin hyvin maalilla pelannut Yann Fillion aavisti oikein ja oli lähellä torjumista. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella puoliskolla peli jatkui samanlaisena päästä päähän pelaamisena ilman maaleja. Kun ottelua oli pelattu 55 minuuttia pääsi espoolaiset yrittämään hyvästä paikasta maalintekoa. Nasiru Banahene sai vasemmalta Juan Alegrian keskityksen rangaistusalueen sisään, josta hän syötti alemmas Otto Ollikaiselle, joka veti terävästä vastapalloon. Kovan laukauksen tiellä oli kuitenkin AC Oulun punainen muuri Yann Fillion, joka liimasi pallon haltuunsa.

Ottelun edetessä pelin painopiste taittui enemmän espoolaisten maalille. FC Honka laski linjojaan, joka avasi enemmän mahdollisuuksia oululaisille painaa palloa vastustajan päähän. Pelin 74. minuutilla Obed Malolo pääsi tykittämään kovan laukauksen parista kymmenestä metristä, mutta pallo painui hieman ohi maalin.

Kun peliä oli pelattu 87 minuuttia, pääsi Honka lähelle maalintekoa, mutta tilanteen hienosti pelannut Fillion sai estettyä espoolaisten yrityksen. Oikealta laidalta tullut matala keskitys oli juuri tulossa vasemmalla pelaavan Darren Smithin jalkaan, mutta Fillion syöksyi rangaistusalueen reunalle ja sai yhdellä kädellä katkaistua syötön. Tilanne jatkui vaarallisena vielä, kun vapaana olleeseen pääsi espoolaisten Rui Modesto pääsi yrittämään kaukana maalista olevan punaisen muurin yli. Pallo painui yli maalin alakerran herrojen Rafinhan ja Ruxin varmistaessa vielä maaliviivalla.

Loppu oli yhtä maalia. Oululaiset painoivat palloa kohti espoolaisten maalia ja saivat useita kulmapotkuja, mutta yksikään tilanne ei tuottanut toivottua tulosta. Lähimäpänä oltiin, kun ottelua oli vierähtänyt jo melkein kokonaiset 90 minuuttia. Kulmatilanteessa pallo pomppi rangaistusalueella pelaajalta toiselle ja se päätyi lopulta Anselmi Nurmelalle, joka pääsi potkaisemaan palloa huonosta asennosta. Pallo oli jo menossa kohti maalia, mutta espoolaisten Nasiru sai potkaistua sen pois tilanteesta ihan maaliviivalta.

Oululaiset pääsivät vielä kerran lähelle maalintekoa, kun vastaavanlaisen pomputtelun päätteeksi pallo päätyi Rafinhalle, joka laukoi pallon huonosta asennosta ohi maalin. Kovasta lopun painostuksesta huolimatta peli päättyi oululaisittain maalittomasti, vaikka paikkoja oli lopussa useita.

Röngän voimapelaajat:

1.Rakennusliike IP-HeikkilänjaLattiapalvelu Royalinkummipelaaja Jere Kallinen

2. Osaon ja Kempeleen Kojeistotuotteenkummipelaaja Niklas Jokelainen

3. Aava Mobilen kummipelaajaLasse Ikonen

Ensi lauantaina jatketaan kotona. Tule Raattiin kannustamaan AC Oulua!

AC Oulu kohtaa Raatissa HJK:n kello 18.30 alkavassa ottelussa. Samana päivänä Raatissa pelataan myös Kakkosen yöttömän yön paikallisottelu, jossa AC Oulu / OLS kohtaa JS Herculeksen klo 22.00 alkavassa myöhäisillan ottelussa. Molempiin otteluihin on pääsy samalla kausikortilla tai pääsylipulla. Palvelu pelaa koko päivän!