AC Oulun sarjakausi käynnistyi 3-0 vierastappiolla FC Hakalle. Selvistä luvuista huolimatta ottelu ei ollut valkeakoskelaisten ylivoimaa.

Pitkälle jatkunut talvi oli jättänyt jälkensä myös Tehtaan kentälle – nurmikentän sijaan voitaneen puhua hiekkakentästä. Tästä huolimatta kenttämiehet olivat saaneet kentän pinnan pelattavaan ja suhteellisen tasaiseen kuntoon.

Alustasta johtuen suuria hienouksia ei ottelussa nähty. Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet olivat erittäin agressiivisia kaksinkamppailuissa. Alun jälkeen ottelu hieman rauhottui ja AC Oulu pääsi pelamaan myös tuttua pallonhallintaansa. Tuhannen taalan paikoilla ei kuitenkaan kummassakaan päädyssä juhlittu. Kun ottelua oli pelattu 40 minuuttia alkoi tapahtua – Hakan Deman epäonnistunut keskitysyritys painui maalin takakulmaan erikoisella kierteellä. AC Oulu pelasi maalin jälkeen vahvasti. Joukkue sai muutaman hässäkän päätteeksi kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Janne Hietanen latasi pallon kohti Hakan maalia. Maaliviivalla seissyt puolustaja torjui laukauksen päällään heittäytymällä, jonka jälkeen Haka pelasi purkupallon kohti AC Oulun kenttäpuolta. Alhaalla ollut Tommi Haanpää teki virhearvion puskien pallon kohti omaa maalia, jonka Venance Zézé nappasi kiittäen vieden Hakan 2-0-johtoon. Maali tuli AC Oulun kannalta huonoimpaan mahdolliseen saumaan, kun ottelua oli pelattu 45 minuuttia. Näin ollen tauolle 2-0 kotijohdossa.

Toiselle jaksolle AC Oulu lähti tappioasemasta johtuen astetta rohkeammin. Vierasjoukkue onnistui luomaan erittäin hyviä tilanteita kohti Saku Pesosen vartioimaa maalia. Janne Hietanen oli kaksi kertaa erinomaisella tekopaikalla, mutta puskut suuntautuivat yli maalin. Kerran Matias Ojala pelasi itsensä ohi ottelun alle peliluvan saaneen Regi Nooitmeerin, joka kaatoi Ojalan selvästi rangaistusalueen sisällä – ei pilkkua. 15 minuuttia ennen loppua AC Oulu nosti Hietasen hyökkääjäksi, siirtyen kolmen pelaajan alakertaan. Tämä avasi myös Hakalle vastaiskumahdollisuuksia, mutta oululaispuolustus selvitti tilanteet. Lopullinen niitti nähtiin 89. minuutin kohdalla, kun Zézé rokotti vanhaa seuraansa toistamiseen läpiajosta Daniel Owusun pallon menetyksen jälkeen. Myös tämä tilanne jätti oululaisten silmissä jossiteltavaa – maali haiskahti vahvasti paitsiolta, linjamiehen ollessa jäljessä. Toisaalta maali oli enää kosmetiikkaa.

– Mitä tässä voi sanoa muuta kuin, että harmittaa ihan suunnattomasti. Pelasimme hyvän pelin ja toteutimme niitä asioita, joista puhuttiin. Olimme nöyriä alakerrassa ja onnistuimme luomaan paikkoja Hakan tasoista joukkuetta vastaan. Ensimmäisen jakson maalit olivat jotain käsittämätöntä ja niiden jälkeen homma meni tietysti vaikeaksi, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertasi pettyneenä.

– Tänään nähtii vauhdikas ja laadukas Ykkösen ottelu, jossa oli teknistä ja taktista osaamista paljon. Olimme maaleissamme toki hieman onnekkaita ja muutenkin tehokkaita. Oululla oli paikkoja, mutta selvitimme ne, FC Hakan päävalmentaja Harri Kampman ilotsi.