Raportti Edustus

Atlantiksen ja AC Oulun välinen ottelu päättyi sunnuntai-iltana Helsingin Pallokentällä tasapeliin lukemin 1 – 1 (1 – 1). AC Oulun maalista vastasi reilun puolen tunnin pelin jälkeen Mamadou Konate.

AC Oulu ei pystynyt hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia, mutta samaan aikaan myös tappiotili säilyi edelleen puhtaana. Sunnuntain kierroksen jälkeen AC Oulu jatkaa edelleen Ykkösen sarjakärjessä, kun myös toisena oleva Viikingit pelasi kotikentällään tasapelin JJK:n kanssa.

AC Oulu ei päässyt sunnuntaina parhaalle tasolleen, mutta toisaalta myös kotijoukkue Atlantis tarjosi erittäin pirteän vastuksen.

– Atlantiksesta näki, että heillä oli viikon pelitauko alla ja pääsivät tuoreilla jaloilla peliin. He pysyivät koko ottelun ajan hyvin pelissä mukana. Vastustaja ei siis todellakaan ollut helppo, joten siinä mielessä vierastasapeliin olen ihan tyytyväinen. Pysymme edelleen valitsemassamme linjassa, jonka mukaan piste vierasottelusta on hyvä saavutus, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen totesi.

– Meidän pallon liikuttelu oli kuitenkin hieman levotonta koko ajan. Nurmi oli märkä ja meillä oli ongelmia myös pallon kanssa, joka oli erilainen kuin mihin olemme tottuneet. Keskikenttäpelissä emme saaneet kunnon pyöritystä aikaan ja siellä tuli myös harhasyöttöjä sekä muuten vaan epäonnistuneita syöttöjä, Malinen jatkoi.

AC Oulu siirtyi ottelussa 0-1-johtoon 33. minuutilla, kun viime aikoina erinomaisessa vireessä ollut Mamadou Konate harhautti ensin kaksi Atlantiksen puolustajaa ja ohitti sen jälkeen myös maalivahti Mika Johanssonin. Komealla henkilökohtaisella suorituksella tullut maali oli Konatelle jo kauden neljäs osuma.

ä kertaa voittoon asti. Arkistokuva: Tapani Pikkarainen

Atlantis pystyi kuitenkin tasoittamaan pelin nopeasti, kun hyökkääjä Obi Metzgerin loistava laukaus yllätti oululaismaalivahti Dennys Rodriguesin noin 25 metristä.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli pari hyvää paikkaa, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan Töölön illassa nähty.

– Asenteemme oli kyllä kohdillaan, mutta vastustaja puolusti hyvin. Konaten ja toisella jaksolla kentälle tulleen Donewell Yoben ympärillä oli koko ajan neljä miestä. Toisella jaksolla vaihdoimme taktiikan puhtaasti kahteen kärkipelaajaan, kun Tommi Siekkinen tuli kentälle. Tommilla olikin kaksi puolittaista läpiajoa, mutta ei tullut maalia tällä kertaa, Malinen kertoi.

– Myös Atlantikselta pääsi Metzger pariin hyvään paikkaan toisella puoliajalla, joten maalipaikat menivät suht tasan.

AC Oulun kokoonpanossa oli sunnuntaina yksi muutos, kun keskikentällä yleensä esiintyvä Dominic Yobe pelasi reilun tunnin ajan oikean laitahyökkääjän tontilla. Kokeilu ei kuitenkaan onnistunut ihan toivotulla tavalla.

Maliselle aiheutti harmaita hiuksia myös Iyam Friday, jolle nousi ottelussa kaksi keltaista korttia. Friday sai ensimmäisen varoituksen kahdeksannella minuutilla ja toinen tuli, kun keskikenttäpelaaja kiukutteli joutuessaan vaihtoon 64. minuutilla. Kaksi varoitusta tietää Fridaylle pelikieltoa seuraavaan otteluun.

AC Oulun luottotopparit Antti Pehkonen ja Boussad Houche pelasivat sunnuntaina puolitehoilla. Pehkonen kärsii edelleen sitkeästä alavatsavammasta, jonka takia hän joutuikin jättämään kentän 85. minuutilla. Houche on puolestaan flunssan kourissa, mutta pelasi kuitenkin täyden ottelun.

AC Oulu jatkaa siis edelleen sarjakärjessä, vaikka kaksi pistettä jäikin tällä kertaa matkalle.

– Meidän pelissämme on tällä kaudella ollut jonkinlainen sääntö, että selkeän voiton jälkeen tulee aina hieman vaisumpi esitys. Tämä oli nyt kolmas kerta, kun 4-0-voiton jälkeen seuraava peli päättyy tasan. Yritimme näyttää olevamme tosi hyvä joukkue, mutta emme saaneet sitä kirousta pois. Nyt kuitenkin täysillä kohti torstaina pelattavaa seuraavaa ottelua, Malinen päätti.

Torstaina AC Oululla on edessä jälleen kotiottelu, kun torniolainen TP-47 saapuu vieraasi Castrenille.

Atlantis – AC Oulu 1 – 1 (1 – 1)

26min. AC Oulu Iyam Friday varoitus
33min. 0 – 1 Mamadou Konate
36min. 1 – 1 Obi Metzqer (Mikko Halonen)
57min. AC Oulu Boussad Houche varoitus
64min. AC Oulu Iyam Friday varoitus
69min. Atlantis Obi Metzger varoitus
90min. AC Oulu Axel Orrström varoitus

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Antti Pehkonen (85min. Juho Meriläinen)
Boussad Houche
Jussi Äijälä
Veli-Pekka Nurmi
Axel Orrström
Iyam Friday (64min. Tommi Siekkinen)
Jarno Tenkula
Mamadou Konate (78min. Donewell Yobe)
Dominic Yobe

(Toimitus)