AC Oulu nappasi tuikitärkeän täyden kolmen pisteen potin sunnuntai-iltana, kun Castrenin Oulu-lehti Areenalla vieraillut FC Inter taipui oululaisten edessä lukemin 1 – 0. Ottelun voittomaalin laukoi 55. minuutilla Mika Nurmela.

LISÄÄ OTTELUSTA:
Juhlasankari Pehkonen: Puolustukseen keskitytään nyt enemmän

Malinen:Olemme Veikkausliigan elokuun joukkue
Videokooste ottelusta
Nganbe Nganbe loukkaantui vakavasti
Anna palautetta sunnuntain ottelutapahtumasta

Sunnuntain makean voiton myötä AC Oulu on nyt pelannut jo viisi ottelua peräkkäin ilman tappiota. Viimeisistä viidestä pelistään komeat yhdeksän pistettä saalistanut oululaisryhmä nousi voitollaan sarjataulukossa ainakin hetkellisesti IFK Mariehamnin ja Hakan edelle jaetulle kymmenelle sijalle.

Lisäksi sarjajumbo FC Lahti jätettiin jo seitsemän pisteen päähän ja ero keskikastiin hupeni huomattavasti. Esimerkiksi JJK:hon eroa on nyt vain yksi piste ja sunnuntaina kaadettuun Interiin sekä VPS:aan kaksi pistettä.

Sunnuntain ottelun ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tapahtumaköyhää peliä, joka ei vielä suurempia kohokohtia tarjonnut. Molemmat joukkueet kuitenkin pyrkivät pelaamaan, eikä esimerkiksi edellisen kotiottelun kaltaista puolustusmuuria vierasjoukkueelta nähty.

Ensimmäisen kerran kotiyleisö kohahti 18. minuutilla, kun nenämurtuman takia lähes koko ottelun vaihtopenkillä istunutta Frank Jonkea kärjessä tuurannut Donewell Yobe viritti hyvän kaukolaukauksen. Pallo leijaili kuitenkin hivenen yli Patrick Bantamoin vartioiman Inter-maalin.

Interin paras paikka avausjaksolla avautui 25. minuutilla, kun kotijoukkueen puolustus epäonnistui katkoyrityksessään ja Guillano Grot pääsi karkaamaan läpiajoon. Niko Kukka juoksi kuitenkin takaa Grotin loistavasti kiinni ja esti hollantilaishyökkääjää tekemästä kunnon ratkaisua.

Ensimmäisen jakson loppupuolella AC Oulu sai kaksi erinomaista tilaisuutta avausmaalin tekoon. Ensin Donewell Yobe ja Joonas Pennanen pelasivat 39. minuutilla hienon seinäpelin, jonka ansiosta Yobe pääsi boksin sisään potentiaaliseen paikkaan. Turkulaispuolustus sai kuitenkin ahdistettua Yobea niin hyvin, ettei laukausta kohti maalia saatu aikaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ethie Sousa sai avausjakson parhaan paikan. Ethie pääsi suhteellisen vapaasti puskemaan Niko Kukan erinomaisesta kulmapotkusta, mutta pusku karkasi aavistuksen yli maalin.

Avausjakson viimeisillä hetkillä nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Inter-vahti Bantamoi törmäsivät pallontavoittelutilanteessa rajusti toisiinsa. Nganbe Nganbe sai kovan iskun niskaansa ja joutui ottelusta suoraan ambulanssikyydillä sairaalaan.
LUE LISÄÄ ikävästä loukkaantumisesta.

Vasemman laiturin paikan otti Nganbe Nganben loukkaantumisen myötä vaihdosta kentälle tullut Juuso Majava.

Toiselle jaksolle AC Oulu tuli erittäin aktiivisella ilmeellä. Valkoasuinen kotijoukkue otti isännän otteet kentällä ja maalipaikkoja alkoi syntyä Interin päätyyn. Heti 50. minuutilla pirteästi pelannut Pennanen pääsi hyvän syöttöpelin päätteeksi vetopaikkaan lähelle maalia, mutta Interin puolustus hoiti vetoväylän kiinni viime hetkellä. Muutamaa minuuttia myöhemmin kokeili puolestaan Juuso Majava, mutta laukaus viuhui vain hieman oikean tolpan ohi.

Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali syntyi 55. minuutilla. Pennanen syötti keskustasta Mika Nurmelan vauhtiin oikeaa laitaa pitkin, ja konkari nosti puolikovan chippilaukauksen upeasti keskityspalloa haistelleen Bantamoin yli verkon perukoille. Nurmelan kauden neljäs täysosuma ei olisi juuri tärkeämpään paikkaan voinut tulla.

AC Oulun maalinkaan jälkeen FC Inter ei saanut omaa peliään kulkemaan, vaan oli lähes täysin aseeton vahvasti prässänneen ja palloja erinomaisesti katkoneen kotijoukkueen edessä. Itse asiassa AC Oulun toinen maali oli vieraiden tasoitusta lähempänä muun muassa 76. minuutilla, kun loisto-ottelun pelannut Ethie laukoi, mutta Bantamoi torjui.

Kaksi vaarallista paikkaa Inter kuitenkin sai viimeisen vartin aikana. Ensin 77. minuutilla Guillano Grot oli lähellä murtautua maalitilanteeseen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta 106. sarjaottelun AC Oulun paidassa pelannut Antti Pehkonen katkoi loistavasti. Minuuttia myöhemmin Ari Nyman sai kokeilla kulmapotkun jälkitilanteesta lähietäisyydeltä, mutta Dennys Rodrigues oli tarkkana maalilla.

Viimeisen kympin aikana Dominic Yobe laukoi vielä läheltä kohti Inter-maalia, mutta lisäosua Castrenin illassa ei nähty. 1-0-tulos kuitenkin riitti vallan mainiosti AC Oululle, joka oli viimeksi voittanut kotiyleisönsä edessä kesäkuun viidentenä päivänä.

Voiton myötä AC Oulun tilanne loppukauden osalta koheni siis kertaheitolla. Suoran putoamisen peikko on jo varsin kaukana, ja tällä hetkellä selkeä päämäärä onkin välttää myös karsintapaikka. Siihen on täysin realistiset mahdollisuudet.

Veikkausliigassa on maanantai-illan pelien jälkeen edessä maaottelutauko. AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa 13. syyskuuta, jolloin mestaruudesta kamppaileva FC Honka isännöi oululaisia Espoon Tapiolassa.

AC Oulu – FC Inter 1 – 0 (0 – 0)

21min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
29min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
40min. AC Oulu Ethie Sousa varoitus
47min. FC Inter Ville Nikkari varoitus
55min. 1 – 0 Mika Nurmela (Joonas Pennanen)

Yleisöä: 2 159